Halloween

Fra Ikkepedia, det innholdsløse leksikonet
Hopp til navigering Hopp til søk

Hør her. Når du hører "Halloween", tenker du på godteri, eggsøl, gamle damer og skrekkfilmer. Men har du noen gang tenkt på hvorfor vi feirer Halloween?... Nei, tenkte meg det. Hør her så får du vite akkurat det...

Introduksjon[rediger]

Gresskar.

Halloween er merkedagen for fødselen til Jan Teigen, hvor små barn kler seg ut som Jan Teigen og spør om godteri hos gamle damer, gjør rampestreker og ser skrekkfilmer. Det ble vurdert forbud mot Halloween da de gamle damene ofte fikk hjerteinfarkt av frykt for at "jr. Teigen" skulle begynne å synge på "Min Første Kjerlighet" når de kom og banke på. Det ble mer sykebiltrafikk på 31. oktober enn på nyttårsdagen og bursdagen til Macgyver til sammen! Selvom nyttårsdagen og Macgyver's bursdag nesten er det samme da. Men så kom kulturministern Trond Giske med den geniale ideén om at de kunne kle seg ut som spøkelser og sånt isteden*, sånn at barna skulle se mindre fryktinngytende ut.

«Enda bra de ikke kledde seg ut som Sølvguttene, for det ville vært ren terror!»

- Osama bin Laden om Halloween

«Pøh, jeg kunne skremt de bestemødrene lett med litt ståltråd, gaffa og en bananmilkshake.»

- MacGyver om Halloween

«I Molde skremmer I bestemorra di!»

- Moldemodifikasjon om Halloween

«Elg elg ost elg død elg»

- Elg (Språk) om Halloween

«... ... ... ...»

- Michael Myers om Halloween

Historie[rediger]

Jan Teigen som liten.
 • 1414 31. okt: Jan Teigen's fødsel. Halloween blir til.
 • 1501 31. okt: Jan Teigen har blitt artist, og barn kler seg ut som han. To pensjonister dør.
 • 1503 25. sep: Jan Teigen får en sønn med kona Miss. Foster. Selvmordsstatestikken i Norge stiger med 30%.
 • 1678 31. okt: Den indiske Halloween'en oppstår. 156 Jan Teigen-pappfigurer brent.
 • 1766 1. nov: 6 bestemødre allierer seg med Al Qaida og planlegger et attentatforsøk
 • 1766 2. nov: 6 bestemødre og 5 Al Qaida-medlemmer med hver sin AK-47 går løs på Jan Teigen. Uheldigvis begynner han å nynne på "Min Første Kjærlighet". Alle bestemødrene og Al Quaida-medlemmene omkommer.
 • 1814 31. okt: Jan Teigen har akkurat fylt 400 år. Han har nådd sitt 1000. ufrivillige drap ettersom folk ser han, ser unger som har kledd seg ut som han, hører at folk nynner på sangene hans og sist men ikke minst, folk som tar selvmord før Halloween og sånn. Gamle folk har for lengst sluttet å åpne opp døra på Halloween. Danskene har gått så lei av siklene, lesbene og snørrfylte unger i Jan Teigen-kostymet som kommer og spørr om godteri at de avslutter unionen og lar svenskene slippe til.
 • 1966 7. nov - 1976: Trond Giske blir født... Han blir upopulær fordi han som liten digger Jan Teigen. Og de var det bare 2 av på den tiden, og det var Trond og Macgyver.
 • 1986 7. nov: Trond mister interessen for Jan Teigen og får mer interesse for MacGyver, damer og Ap.
 • 1905 7. juli: Unionen mellom Norge og Sverige blir avsluttet fordi Sverige heller vil feire Halloween på grunn av den svenske greven, Carl Johan ble født, og ikke pga. Jan Teigens fødsel.
 • 1990 27. okt: Trond kommer med forslag om å forby unger å kle seg som Jan Teigen... Trond Giske blir frelst av 4 769 072 nordmenn (det vil si alle untatt "Teigen" selv).
 • 1990 28. okt: Forslaget til Trond godtas enstemmig.

De gamle's kamp mot det onde[rediger]

Etterhvert som tiden gikk skjønte folk - særlig gamle - at de måtte forsvare seg mot disse levende torturredskapene Jan Teigen-kostyme som kom og spurte om godteri den 31. oktober. Så de satte ut ting som fikk barna til å skrike av skrekk og løpe hjem til mamma'n sin.

     Advarsel: Disse såkalte "metodene" kan var svært groteske, og vi anbefaler ikke små barn å lese dette.
Chuck Norris

Slik utfordrett de gamle ungene i Jan Teigen-kostyme:

 • Metode 1: Mest brukt. Sette ut speil... Når barna kommer for å banke på ser de seg selv, som da har kledd seg ut i Jan Teigen-kostyme. Noe som er ekstremt ubehaglig.
 • Metode 2: Mest brukt blant oppfinnsomme folk. Klistre plakater av Chuck Norris rundt om kring på husveggen.
 • Metode 3: Lite brukt, men genialt. Tegne opp regnestykker, spørsmål om ordde-lings fei-l og sånt. Bare ett barn som greide å motstå dette geniale trikset. Einstein såklart...
 • Metode 4: Ganske mye brukt. Når barna kommer og ringer på ringeklokka spiller man av sangen "Mil Etter Mil" og tar dermed direkte selvmord. Men så kom de på at de kunne bruke ørepropper. Og etter det ble den metoden mer brukt.

Halloween verden over[rediger]

Halloween feires på forskjellige måter verden over, for eksempel:

 • I India feirer de Halloween som en takk for at Jan Teigen ikke er indisk. Feiringen pågår slik at alle barna setter på seg lapper hvor det står: "Jeg er heldigvis ikke Jan Teigen" på, og går rundt og samler inn godis. Og på torget lager de et svært bål hvor de brenner Jan Teigen-pappfigurer.
 • I USA feirer de Halloween fordi Bush i fjor greide å stave navnet sitt riktig, akkurat den 31. Oktober.
 • I Kirigistan feirer de Halloween på grunn av løsrivelsen fra supermakten Willy Wonka's Sjokoladefabrikk, og samler derfor inn så mye sjokolade de kan og kaster den i søpla sporenstreks

«Haaaloo, jeg greide å stave navnet mitt rikgtig den 30. oktober... Ikke den 31.!»

- Hilsen Gorge W. Buss

PS: "spøkelser og sånt" tilsvarer: spøkelser, skjeletter, Franken Stein og sist og verst Gerd Liv Valla