Hardanger

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk
Hardanger - Norges paradis! Det står det i alle fall i brosjyren.
Aah! Det er virkelig paradis!

Hardanger er en fjordarm på Norges vestkyst. Befolkningen rundt fjorden var kjent som Norges mest forfyllete folkeslag. Det er gjort mye vitenskaplig forskning på dette emnet. Ved en promilletest i Hardanger kommunestyre i 1996 var den gjennomsnittlige promillen 1,8. Barna på søndagsskolen hadde gjennomsnittlig 0,7 i promille. Parolen var ”Gi ungene brennevin før idretten tar dem”. Hardanger Dampskipsselskap krever at mannskapet skal ha minimum 1 i promille for å få gå på jobb. Har man mindre i promille blir man sendt hjem. Les mer her: [1] [2]

Fyllekulene har ført til mye fyllenerver og bondeanger hos innbyggerne. Fenomenet inntraff såpass ofte og med slik styrke, at det etter hver fikk et eget navn: hard-anger. Etter hvert ble de to ordene trukket sammen, og ga opphav til navnet Hardanger.

Kjente personer fra Hardanger[rediger]

  • Lars ”Staken” Mjøen, som ble første fyllik på Sydpolen. Siden han sjanglet, kunne han ikke gå rake veien og derfor ble turen dobbelt så lang. Han hadde også med seg isbiter for å ha litt luksus. Kun hvitt brennevin og dagen, og brunt om natta. Hjemturen ble ikke bare dagen derpå, men året derpå pga tomflaskene han skulle drasse på for å pante! Det hele holdt på å ende riktig galt da han på et tidspunkt tok feil vei, og gikk mot Nordpolen.
  • Anatolij Michajlovitj Gusjtjin, kaptein på ubåten U 137 Whiskey on the Rock av Hardanger, som gikk på grunn utenfor Karlskrona i1981.
  • VIF-direktør Jan Tore Kjær, som ikke angrer noen ting [6]


Stubbe.png
Denne såkalte artikkelen er en stubb, og tilfredsstiller ikke Ikkepedias krav til lengde. Du kan hjelpe Ikkepedia ved å utvide den til ca. 2 cm.

Om du har minst én god idé som ikke er helt idiotisk, så klart.