Harrytur

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

Definisjonen av harrytur[rediger]

Harrytur er når hungriga norrgubbar stamper i kø på E6 til Svinesund, for å fylle opp bilene sine med "billigt" ost, kjøt, flesk, øl, brus, tobakk, godis og annet. Etterpå gjelder det bare å ikke bli stoppet i tullen. Har du way to much med i bilen, blir du skickat iväg til Kling og Klang.

Harryturens historie[rediger]

Harryturer ble oppdaget i 1533, da det var dårlige tider i norge og svenksene samtidig begynte å dumpe tonnevis av flygeblader om billige varer på svinesund. Dette skjedde som ukjent samtidig med at boktrykkerkunsten ble oppdaget (=massedistribusjon av reklame i budstikkene) og tobakken kom fra amerika og dermed var konseptet en suksess. Dette kunne svenskene også utnytte for å dempe motstanden mot at norge skulle innlemmes i union med sverige. Harryturene ble deretter glemt i mange mange år. Inntil den ble gjenoppdaget i moderne tid da Lars Sponheim, en norsk bondepolitiker som sier mye tull, syntes det var ufint av nordmenn å spare 1000kr per tur i sverige framfor å kjøpe dyr gourmetmat i norge pålagt skyhøy moms, slik at han kunne få råd til nytt badebasseng på hytta si. Og nei, det har ikke noe med Harry Potter-serien.

Harryturens utbredelse[rediger]

Alle i Østfold drar på harrytur hver ukeslutt. Ellers kommer det noen bergensere i buss osm fyller opp bussen til fjærene kneler, hovedskelig med vin, til og med noen eksimoer padler til Bergen for å bli med harrybussene og kjøpe flesk og godis, så dette er et vidt kjent begrep. Det er ikke usannsynlig at trafikkproblemene på E6 kan løses ved å dumpe dagligvareprisene i Norge, dermed sparer staten faktsik milliarder på å slippe veiutbyggingene.