Haugesund

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
Haugesunds svarte kråker

«Haugesund c’est moi!»

- Pål Bang Hansen om Haugesund

«Haugesund e ein kjekke by! Kom her sånn at eg kan banka dåkkår opp!!»

- Mannen i Haugesund om Haugesund

«Hallo, Stord!»

- Forvirret rockeband på konsert i Haugesund

«Vigolo. assentatorem et his videbis.»

- Slagordum novensis na communitatem Haugesundensis

Haugesund er kjent for sitt rike utvalg av fuck haters. Haugesund er også kjent som Norges svar på Youtube. Filmfestivalen avholdes der hvert år, så noen Youtube-filmmakere får vist frem hva de tror de kan. Torleif Sleik deler også ut sin fornemne pris under festivalen; Sleik's fornemne Amandus. Festivalen er likevel et høydepunkt for Norges film- og kulturmiljø, mye fordi Mammen til Per bruker å kaste glans over arrangementet. Haugesund er også kjent for sine flotte modeller som feks: Kim Kardashian og Jeffery Star. Og den mest likte skolen i hele Haugesund er Steinerskolen.

I vanlige haugesunderes særdeles triste liv, finner man kun et lite lyspunkt; Sildajazzen. Et tragisk tidsfordriv hvor man hyller silda. Haugesundere er urovekkende glad i mat. Sildajazzen kombinerer de to populære og tilsammen uovervinnelige elementene jazz og sild. Denne kombinasjonen har gjort at festivalen idag er veldig populært blant ungdommer og kids landet over, mye fordi Knut Borge bruker å kaste glans over arrangementet. Vamp er et fast innslag på der, hvert år. Bandet begynner konserten med et frijazznummer.

Risøy på folkemunne går denne øyen som Rape-Island, her blir du garantert voldtatt ca. halvveis over broen. Navnet Risøy stammer opprinnelig fra Rapers Island, et patetisk forsøk på å oversette dette til Norsk resulterte i Risøy. Risøy er designet ut ifra et konstruksjonsprogram ved navn 4D utviklet av Aibel, derfor er det tydelig mangel på vedlikehold og styring på hele øyen. Haugesund er en by for retarderte mennesker.

Et nytt og populært tidsfordriv nå for tida er å vanke (må ikke forveksles med det engelske verbet 'to wank') rundt i byen og banke opp alle en kommer over. Denne aktiviteten når sitt høydepunkt under Sildafylla, som er den fylla du går på under Sildajazzen.

Haugesunderne er et misunnelig folkeslag. For eksempel sier de konsekvent at de "Bor på den retta sidå av bronå", uten at dette egentlig gir noen mening for andre enn haugesunderene selv. Broen de refererer til er Karmsundbroen, som egentlig er en fortøyning som MacGyver har bygget av to hårbøyler og en eske binderser. Den ligger mellom Haugesunds nabokommune Karmøy, og fastlandet som også Karmøy eier. D.v.s at Haugesund ikke kan ligge på rett side av broen fordi Karmøy ligger på begge sider av broen.

En stor del av Haugesunds befolkning kunne egentlig tenkt seg å flytte til Karmøy. Dette gjenspeiles tydelig via bolig- og tomteprisene i landsbyen. Terra har blitt sponset av Silda Kongen for å holde prisene nede på eiendommer som har utsikt mot sydhavsøya Karmøy.

Handelsbyen Haugesund[rediger]

Haugesund er en handelsby, og byens vikigste næring er narkotikasalget (som de tjener rått på) og sildafisket. Haugesundere er smålige, med andre ord; stolte av byen sin. De er også stolte over det godt utviklede horestrøket, som ved hjelp av lokalpolitiet bare blir større og større. Haugfcssdesundere liker å feste, og har utenom sildajazz og filmfestival, både rockfest,havnedager, byfest, lyrikkfestival, sildabord, den store isdagen, prikkedagen og andre humoristiske innslag. Haugesund er faktisk en ganske liten og koselig by, og alle turister skryter av Sildebyen Haugesund. Haugesunderene mener de har alt de trenger, ja de har jo rett i det, for de mener de største byene som Oslo, Bergen, Trondheim osv. har for mye dill og dall, og man tuller seg vekk på 1-2-3, og det gjør man ikke i Haugesund.

En viktig eksportvare fra Haugesund er hår. De mange frisører i byen selger håret fra det godtroende haugesundfolk til rike japanere som igjen selger det videre på det svarte hår marked i Japan, hvor det primært blir brukt til hår transplantasjon på kjønnsorganer. Derfor trenger frisørene i Haugesund ikke mer en 2-3 kunder i måneden og de mange frisørsalonger er et bevis på at dette er lønnsomt.

«Etter at staten tok over horene, så ble lokaløkonomien ektremt mye bedre»

- Politimann om horer

Dialekten[rediger]

«Folk som snakke haugesundsk e faen meg råe! Dei andre e nåken snyar så blei heilt brille.»

- Ein som ÅPENBART ikkje vett ka han snakke om

Haugesund er kjent for sin owerpowered dialekt. Haugesundsdialekten er i utgangspunktet temmelig nasal, og enkelte innbyggere tar den skrittet videre - og prøver å gjøre den penere enn den egentlig er. For eksempel sier de "hvossen", som er en blanding mellom hvordan og kossen.

Haugesundsk er dialekta som tales i byen, og den er ikke veldig fin. Den er helt ufarlig, og hvis f.eks. en gjeng med haugesundske studenter flytter til Oslo, vil de kunne legge planer uhindret, siden ingen forstår dem (Oslo-siddiser legger bare over til Oslo-siddisk, uansett.)

Haugesunder er også strekt på virket av en lengden ved navnet «Dangirdas» som innførte «EDGD» til haugesunderen sine talemåter. Dennis Horneland er den største stjerna i byen, og med sitt språk på instastory styrer byen.

Styresett[rediger]

Haugesund fikk nylig en egen konge ved navn Skage Kyvik. Siden denne kongen hadde DÅRLIG ånde ble han kalt Silda Kongen. Kongen styrer "riket sitt" (hvis man kan kalle det et rike da), med sild i hånd. Han bruker mesteparten av tiden sin med øynene på en pc skjerm og resten av tiden sin er han under vann

Egentlig er det MacGyver som styrer Haugesund, men siden MacGyver var litt småredd for kongen over hele verden Chuck Norris, solgte han riket sitt til "Silda Kongen" for to sild og en svinekotelett. Enkelte kilder påstår at Silda Kongen er fetteren til MacGyver, men dette tilbakeviser Kjell Magne Bondevik på det sterkeste.


Alle byer, tettsteder, veikryss, blindveier, fergekaier, osv. i Norge!
Noen er pene, andre ikke fult så pene.
Norgeoppned.gif
Aalesund · Aberoog · Ackerhafen · Ackeroog · Acht · Arendtal · Aufsehendunst (Bergstadt) · Bad Inselsund · Blummenoog · Blökenstadt · Breitbucht · Brummental · Der Gestanken · Drontheim · Du kannst · Dunstfussel · Düsterstadt · Endetallandspitzel · Ertragraue · EssenSoßen · Fachlandspitze · Fattersund · Finnlandspitze · Förde · Fleckenförde · Flussistdumm · Freundensalat · Friederichstadt · Gerettein · Hammer · Hammerparty · Honghofstrand · Haschischstadt · Heckesund · Heidekrauttal · Heidenfluss · Heidenmeer · Heil Blücher! · Hennenwasserfall · Heulensteinbucht · Hinken · Hinternkim · Honigbucht · Hügelsund · Ichistsund· Inselstrand · Incel · Jedetal · Kämpfenstrand · Kirchelandspitze · Kleinehammer · Kleinesand · Kleinestraum · Kohleistbesass · Kongleberg · Königsflügel · Kragenroog · Kristiansand · Kristiansund · Kuckuckbucht · Landspitzen · Larvenbucht · Lebenreue · Leeroog · Lehmbucht · Manntal · Massenoog · Matchigburg · Mogeln · Molke · Moltebeeren · Nachlass · Narrbucht · Nehmenalles · Neigenstaat · Nittertal · Ourchwitz · Porzellangrund · Pushensund · Rutewirr · Sandenbucht · Sandenförde · Sandenlandspitzel · Sandenlandspitzelmeer · Schafenau! · Schiffenlandspitzelhafen · Schlammland · Schmutz · Schnaps · Schwartzland · Schwefelfischerort · Schwellenbucht · Skiein · Skizwei · Spiellandspitzel · Schörtal · Steinschäre · Stockenreue · Stockfeldlandspitzel · Straumstadt · Trauminsel · Tassenbucht · Tonneberg · Wasserfallenbucht · Wastod · Langjahrstadt · Wetzen · Wieso? · Wolden · Wund in der Hintern · Zugnertzlandspitze · Walvissenbucht
Hjelp oss med å gi disse stakkarslige byene en ansiktsløftning ved å engasjere deg i Ikkeprosjekt:Norske Byer!