Hell (sted)

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk
NelsonHahaTransp.gif

Du har kommet til en artikkel som ikke er i bruk. Neida, du har kommet til Hell (sted). Men du leter kanskje etter noe annet som heter Hell.

Ekspedisjonsbygningen

:Ordet Hell har flere betydninger, for eksempel er det et nydelig sted i Norge som heter Hell, det kan du lese om her. Det kalles også Hell når du opplever det motsatte av Uhell, eller kanskje du skal til det engelske ordet Hell. Du får velge selv.

Hell er et svært kaldt sted i Norge. Stedet har sneket seg inn i andre kulturers religion som et sted man ikke gjerne reiser til. Dette er synd, da de på denne måte går glipp av ekte Trøndersk gudevann, også kalt "karsk".

Hell skal også ha et ubegrunnet rykte på seg å være ekstremt varmt. Denne vandrehistorien oppstod trolig da en Odøling ved navn Truls på besøk hos slekta i Hell var uheldig da han kastet fra seg en fyrstikk når han tente pipa og kom i skade for å sette fyr på sin fetter Ove's hjemmebrentapparat. Låven brant ned og Ove bante og skrek imens han jaget avgårde Truls med en høygaffel. Denne hendelsen er også opphavet til en annen skikkelse fra Hell, nemlig "Djevelen". Dette kommer fra at Ove var en "jævel til å brenne hjemme".

Alle vet jo hvordan en vandrehistorie kan bre seg over, og nå er den verdenskjent! Alle religioner liker å ha noen å skylde på. Helt tilfeldig gikk dette ut over ei lita bygd i Trøndelag... Akk og ve... Fordi de kan å feste i Hell, har også utrykket "Go to Hell" blitt brukt om folk som enten trenger en fest for å bli muntret opp eller om folk som har vært litt vel morsomme i alt for lang tid og trolig derfor bør ta seg en tur til hjembygda - og bli der

Du har sikkert hørt utrykket "When Hell freezes over" om ting som trolig aldri hender, men dette er faktisk helt feil. Dette har skjedd, flere ganger .

Ta toget til Hell

Visste du forresten at ordet "helldig" også stammer fra Hell? Dette kommer av at bygdas store sønn Helge (Gammelnorrønsk av Hell?)var særdeles fornøyd etter et lokalt pokerlag der han satt igjen med hele potten, [82]] hester fra nabogården og den vakre dattera til presten (de vedda bort ALT før i tida!). Litt senere viste det seg at prestedattera var alt annet enn lett å leve med, og det kraftfulle utrykket "hellvetes dri.. kjærring" så dagens lys for første gang.. Derfor tok han seg ei lang rotbløyte for å feste opp litt av pengene og derfra stammer ordet "helge-fylla" fra!

Det er også kommet noe positivt fra Hell. Det var den gangen Oddvar (Odd stammar fra gammelnorrønsk-engelsk og betyr rar og var betyr var Så det tydes rarvar eller han var rar. Han var Oddvar.) skulle ut og fiske etter øret , men traff på Helge som ville spille poker og de spakulerte opp til Truls som handde hjemmebrent på låven.De lot Gudenes nekter flyte prestedatteren kom og da Truls ville vise fram høygaffelen sin til gjengen sa Odd : "nå har vi one Hell off a time " og alle lo. Å den dag i dag brukes uttryket "one Hell of a time " når noen har det gøy.

Hell er med andre ord ei lita Norsk bygd som har satt sterkt preg på det Norske språket, Norgeshistorien og ikke minst religionshistorien verden over. Mest på grunn av sin frodige folklore og sin store eksportartikkel med heimebrent (gudevann).