Hodepine

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
Kamera.jpg Stop hand.png Denne artikkelen trenger bilder Stop hand.png
Du kan hjelpe til ved å laste opp et bilde og redigere artikkelen.

Hvis ikke vil Wikipedianere tro at artikkelen er fra Wikipedia!


Hodepine er en bivirkning av fenonemet øresus, og er det verste som fins, bortsett fra å være sulten. Hvis du har vondt i hodet, kan det også hende at du har migrene. Da har du en unnskyldning for å ikke gå på jobb eller skole, se Liste over unnskyldninger til ikke å komme på jobb.

Physiologi[rediger]

Hodepine oppstår når hjernen krymper i skallen slik at den skrangler rundt derinne som en klinkekule i et melkeglass. Hjernekrympere (Shrinks) kan lett fremkalle symptomene, og de har derfor sofaer som ofrene kan ligge på. Mange får hodepine ved å tenke på ubehagelige ting. Noen får hodepine bare ved å forsøke på tenke selv.

Opprinnelse[rediger]

Fenomenet hodepine ble først beskrevet i et av Athens første skuespill, De udugelige mennene, der kvinnene nektet sine menn seksuelt samkvem av ymse grunner. Dette ble et meget omdebattert stykke, og selv den dag i dag er temaene det tar opp reelle samfunnsproblemer, siden unnskyldningen som ble brukt var nettopp hodepine.

Kjente ofre[rediger]

Hodepinen slår oss alle ut ca 3,5 ganger i året og er som regel uskyldig, i følge Folkehelseinstituttet, men det er som vanlig først når den rammer kjendiser hardt at den er verdt å legge merke til. Her er en liste over de mest kjente kjendisene som har hatt hodepine.

Migrene[rediger]

Er du ekstra lys-/ eller lydfølsom?

Blir du kvalm eller har brekninger?

Blir du verre om du løper Holmenkollstafetten?

Begrenser det deg i ditt arbeide, studium eller gjøremål?

Hvis du har svart ja på et av disse spørsmålene, har du nå fått migrene.

Large sauce kjottkake.jpg Stop hand.png Denne artikkelen trenger å forbedres Stop hand.png
Denne artikkelen trenger mer saus. Det trengs alltid mer saus.