Huldra

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk
Kamera.jpg Stop hand.png Denne artikkelen trenger bilder Stop hand.png
Du kan hjelpe til ved å laste opp et bilde og redigere artikkelen.

Hvis ikke vil Wikipedianere tro at artikkelen er fra Wikipedia!


En helt naturlige skapning som bor på landet, og det er også umulig å dra klare skiller mellom de forskjellige typene av huldra. Kjennetegnet på ei hulder er langt hår, pene ben og et markert brystparti. Dagens hulder kjører ikke bil, og er ofte blitt observert haikende.

Huldra har en tendens til å fordreie hodet på sine ofre. En mann som blir utsatt for huldras påvirkning vil raskt oppleve hjertebank, rødme, stotring o.lign problemer med å oppføre seg som normalt.

Det kan også uttrykke seg i mer eller mindre overveldende følelser, enten det dreier seg om hemmelige, romantiske kjærlighetsdrømmer, seksuell tiltrekning eller blind lidenskap og forvirrende affekt. Følelsen likner derfor mer på forbigående galskap enn på fornuftsbasert eller selvoppofrende kjærlighet og vennskap, der det er vanlig med hengivende omsorg, medfølelse og trofasthet.


Opphavet til huldrefolket[rediger]

Et avisoppslag forteller at Harald R og Sonja hadde fått en stor ungeflokk. Da Statsministeren en morgen kom for å se til familien i slottet hadde hun fremdeles ikke rukket å vaske alle barna. Derfor gjemte hun de som ikke var vasket enda, unna for ham. Statsministeren spurte om det ikke var flere barn, men da Sonja benektet dette, sa Statsministeren: «Stortinget bestemmer således å la alt det som er skjult forbli skjult».


Fra SE OG HØR lærer vi at huldrefolket opprinnelig skrev seg fra Ari og Marthas barn, og det spekuleres om Huldra og Engler kan være det samme slaget.


Andre kilder sier også at huldra eigentleg bare er søte og fine jenter som har blitt kastet ut av huset av den stygge stesøstra. Askepott skal ha vore ein av desse, men ho hadde ein lzkkeleg slutt på livet.

Annet[rediger]

Kongefamilien har ikke kommentert dette.

Huldre i litteraturen[rediger]

Engler og Demoner Trist som ei huldre (1999) Huldrekolleksjon (2004) Huldregård (2004) Fra Hjerte til Huldre (2003)


Referanser[rediger]

Se og Hør VG En drosjesjåfør Statsministerens kontor