Hvordan:Bli kvitt Windows

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk

Hvem har vel ikke sittet å spilt eller jobbet på/med sin flotte PC med et Windows-OS for så og oppleve og få BSoD, RSoD, YSoD å verre ting f.eks ved å gå inn på en link eller godta en nedlasting man ikke burde med det resultat at hele innholdet på PC'en din plutselig blir offentlig allemannseie i Latvia? Men slapp av. For deg som måtte gå lei denne driten av et OS, så har vi et par alternative løsninger som kanskje kan være midt i blinken for deg!

Questionmark.gif Hvordan? 
Denne artikkelen er en del av Ikkepedias Hvordan?-serie. Se flere Hvordan-er?

Metodene[rediger]

Vi kommer her til og presentere 3 mer eller mindre enkle metoder for og bli kvitt denne driten av et OS. Det finnes betydelig flere måter å bli kvitt driten på, men vi velger å fokusere på de 3 mest vanlige metodene:

Metode 1[rediger]

Denne metoden er nok den vanligste å anbefales spesielt til nybegynnere å gniere da den er enkelt samt at du forhåpentligvis ikke taper så mye økonomisk på den.

 1. Trykk på den rare knappen nede i venstre hjørne som har en firkant bestående av fire firkanter med hver sin farge. (skjønte du det? ikke det nei. Vel trøsten er at den knappen er slik fordi det ikke skal være ment å skjønne det, eller i det hele tatt kunne forklare hvordan man skal trykke på den)
 2. Når du har tastet på knappen, popper det opp en helt ny meny (MAGI!!!), du vil på den finne helt nederst en pil som peker mot høyre.
 3. Hold over pila. Da popper det opp en ny meny (MAGI!!!). Nederst på denne menyen finner du en tast som heter "Avslutt"
 4. Trykk på den. Du vil da merke at maskinen skrur seg av (MAGI!!!)
 5. Pakk sammen maskinen, gå tilbake dit du kjøpte den, å krev pengene tilbake
 6. Nå kan du gå tilfreds hjem i den trygghet at Windows aldri mer kommer til å plage deg

Metode 2[rediger]

Metode 2 er også kalt nerdemetoden da den er spesielt godt likt av nerder. For deg som ikke er nerd, anbefales nok Metode 1 og Metode 3 da disse er litt mer lettforståelig for folk flest.

 1. Last ned Ubuntu 9.04 fra denne linken
 2. Brenn ut ubuntu til en cd-plate, eller bare overfør den til en minnepenn
 3. Hvis du du har brent den ut til en cd-plate, åpner du cd-rommen (en knapp en plass på maskinen din. Kan være hvor som helst)
 4. Putt plata inn, og lukk igjen
 5. Følg punkt 1, 2 og 3 på Metode 1 bare husk å trykke restart istedenfor avslutt
 6. Maskinen din skrur seg nå av for så og skru seg på igjen
 7. Har du overført ubuntu til minnepenn, stapp den inn nå
 8. Pass på å trykke på riktig knapp under oppstarten slik at den kjører fra enten minnepenna eller cd-plata (Knappen kan være hvilken som helst. Ofte er det Any Key som må trykkes)
 9. Du installerer nå Ubuntu, la den bare gjøre seg ferdig
 10. Gratulerer! Du har nå blitt kvitt Windows og har istedenfor Ubuntu. Alle nerders drømme-OS!

Nedenfor kommer en demonstrasjon av Metode 2 (OBS: Engelsk lesetest)

Hackles7.png

Metode 3[rediger]

Tux Demonstrerer Metode 3

De fleste tror denne metoden er enklest når de leser den, men den er langt fra enkel da den krever en spesiel teknikk for og få et best mulig resultat ved bruk av minst mulig kalorier og hjerneceller.

 1. Gå ned i verkstedboden til faren din
 2. Let fram den største anleggslegga som er å oppdrive (liten hammer holder aldeles ikke)
 3. Ta med slegga opp igjen
 4. Nå kommer den vanskeligste delen; Ta tak helt bakerst på skaftet til slegga med høyrearmen. La venstrearmen ha tak i skaftet 30cm lengre fram på skaftet
 5. Løft slegga over skulderen slik at den holden en passelig vinkel i forhold til skuldera.
 6. Bruk ca 0,5% av kaloriene dine (noe mer vil være sløsing av kalorier) og la slegga dale ned på PC'en mens venstrehanda glir tilbake mot høyrearmen på skaftet.
 7. Hvis du har fulgt punktene over, skal dette ene slaget være nok til å få problemet ut av verden.

Andre metoder[rediger]

Det finnes naturlignok andre metoder for å bli kvittt Windows også, men de er enten for lite brukt eller for kjedelige til å bli forklart her. Men vi har likevel valgt å illustrere for dere Microsoft's egen metode kalt Windows-metoden som da også ga opphavet til navnet Windows: (OBS: Engelsk lesetest nå også!)

Hackles89.png

Relaterte lenker[rediger]