Hvordan:Skape din egen koloni

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
Questionmark.gif Hvordan? 
Denne artikkelen er en del av Ikkepedias Hvordan?-serie. Se flere Hvordan-er?


Jaså, du vil herske over ditt eget stykke land? Jaja, du er ikke akkurat den første til å ønske deg akkurat det. Tror du at du har det som skal til for å drive et land underlagt et land som underkaster seg et større land? Javel, det er din begravelse, eller noe slikt.

Introduksjon[rediger]

Først av alt: Å driver en koloni er ingen lek. Du har avvergelse av uavhengighetskriger, overbeskatting av fattige innbyggere og slavehandel som din øverste agenda for dagen. Du bør passe på at du ikke støtter folket for mye, for da kan du fort få en sur monark på nakken (og ingen liker sure monarker). Nei, vær heller venn med monarkene, for da kan du smigre deg opp i gradene. Og forresten, ha soldater til rådighet. Masse soldater. Soldater kommer alltid godt med, spesielt når du skal ekspandere kolonien din inn over andres territorier.

Koloni[rediger]

Det er mange måter å skape og drive en koloni. Her nevner vi noen av dem:

"Jeg var her først"-trikset[rediger]

Det bør alltid gjørs et stort nummer ut av flagg-plantingen.

Denne er populær blant alle som fort vil få seg en koloni uten å måtte spille særlig mye blod. Finn deg et område som ennå ikke gjort krav på. Plant flagget og si noen høytidelige ord som du får hogd inn i en stor stein. Sånn. Da har du en koloni. Nå må du bare få tak i noen beboere. Noen landsforviste kriminelle lar seg nok gjøre, eller importerte kinesere. Pass på at du har det fineste huset av alle, slik at ingen skal betvile din makt.

Når din makt øker, kan du ekspandere. Møter du på en annen koloni, må du være raskt ute med å gjøre krav på nye områder før motstanderen kan snappe det opp rett foran nesen på deg. Ved nød kan du røske områder ut av motstanderens territorier, men dette krever mange soldater. Gå heller diplomatisk til verks. Sett opp noen kontrakter som gir all makt til deg, å kan du senere rydde all motstand av veien.

For tiden er det lite med land som ikke allerede er gjort krav på. Men USA er for tiden på randen av sammenbrudd. Tro oss, det vil gå til grunne, og da kan du være raskt ute med å sette opp din egen koloni."Out of my way, bitch"-trikset[rediger]

Ha en teknologisk overlegen hær til kolonien din!

Om du rett og slett ikke gidder å vente på at nye områder skal bli ledige, kan du alltids ta dem med makt. Her trenger du et stort startkapital og en stor hær. Diplomater kan komme godt med, så kidnapp noen gode som du kan tvangsomvende til din side. Så må du finne ut hvor du skal invadere. Her må du ta hensyn til flere faktorer, som allianser, militæret, ressurser, hvor mange hamstere det finnes i landet og befolkning. Når du har bestemt deg for et forsvarsløst og ressursrikt land er det bare å erklære krig og invadere som om det en alt-du-kan-spise-buffet i Nord-Korea.

Om du har vært heldig og snodd deg unna en storkrig mot andre supermakter, kan du gå over til å drive kolonien din. Nå som du har en kjempehær, kan du begynne undertrykke ditt nyvunnede folk. Du kan for eksempel true dem til å avstå alt radioaktivt de eier til en atombombe du kan true med å bruke på Nepal (for du ville vel EGENTLIG ikke bruke en sånn en på ordentlig, ikke sant?). Eller du kan støpe alle verdier inn til en gullstatue av deg selv, som står på toppen av et menneskeskapt fjell (som du fikk lagd av grunnmuren på flere barnehjem). Eller du kan landsforvise alle rødhårede menn.

Selv om denne metoden kan virke forlokkende, burde du helst styre unna den. Det er svært risikabelt å føre krig, dessuten kan du få mange fiender hvis du angriper et forsvarsløst land (vi mener du burde gå for det, men regjeringen tvinger oss til å fortelle deg noe annet).

"Det gir jeg en blank faen i"-trikset[rediger]

Om du rett og slett blåser i om området er tatt fra før av eller ikke, så er de bare å sette i gang. Gå ut på et jorde eller på torget av en by og erklære akkurat dette stedet i ditt navn eller i navnet på et annet land (som f.eks Bosnia). Du trenger ikke bry deg om landet du tar kolonien for ønsker kolonien i det hele tatt. Bare ta det. Det du bør passe på, er politiet og sykepleierne med tvangstrøye.

Hva kan man gjøre med en koloni,da?[rediger]

Vel, det kommer helt an på hva du ønsker å utrette.

Om kolonien er langt unna andre sivilisasjoner, kan du gjøre som du selv vil uten at andre land skal blande seg opp i ting som ikke angår dem. Du kan innføre livegenskap og sikre deg en stor hær av fattige bønder. Eller du kan starte en plantasje og ansette noen kinesere eller livegne. Plantasjer er det mye penger å tjene i, særlig hvis du er størst på markedet. Dette er en fin anledning å utvide kolonien på, siden du kan kolonisere alle områder det er mulig å plante sukker på.

Du kan også lage ditt eget paradis. Ønsker du å ha muligheten for flerkoneri eller hamster-røyking så kan du legalisere det på din koloni. Hvis noen diplomater kommer for å sjekke om alle menneskerettigheter blir overholdt, kan du sende dem inn i nærmeste minefelt og så burde resten orden seg selv.

Revolusjon[rediger]

Tegn på at noe har gått fryktelig galt.

Nå kommer vi til det stadiet hvor alt går rett i dass og ut på tur i helvete. En revolusjon kan være slutten eller begynnelsen på en nasjon, og alt avhenger av hvor god du er til å takle problemer. Tegn på at en revolusjon kan ha startet er:

  • Alarmene går over hele kolonien. (Ikke noe å bekymre seg over.)
  • Alle plantasjene brenner. (Ikke noe å bekymre seg over.)
  • Alle teddybjørn-fabrikker brenner. (Bekymringsverdig. Løp for livet!)
  • Alle alle brenner. (Ikke noe å bekymre seg over.)
  • Folk bevæpner seg med blinde pusekatter. (Ikke noe å bekymre seg over.)
  • Alle generalene dine blir henrettet på åpen gate. (Ikke noe å bekymre seg over.)

Under en revolusjon er det beste å gjemme seg under senga og håpe på at ingen finner deg.

Lykke til[rediger]

Adolf Hitler ønsker deg lykke til!

Du har nå fått en introduksjon i kolonisering. Gratulerer. Et diplom vil bli sendt i posten din innen det snør i helvetet.