Hvordan:Takle pinlig stillhet

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
Et utdrag fra "Pinlig stillhet: Musikalen".

De fleste som ikke lider av et ekstremt tilfelle av munndiaré har opplevd pinlig stillhet i en eller annen sammenheng. Dette er det øyeblikket samtalen stopper, enten fordi en felles bekjent reiser seg fra bordet dere sitter ved, eller rett og slett fordi dere ikke har noe som helst til felles. Ingen av partene kommer på noe å snakke om, og stillheten er et faktum. Hvis pinlig stillhet oppstår i en bil eller andre plasser der du ikke bare kan løpe for ditt sosiale liv, må du være drillet i hvordan du takler pinlig stillhet på en elegant og uanstrengt måte.

Tips 1: Snakk om været[rediger]

Questionmark.gif Hvordan? 
Denne artikkelen er en del av Ikkepedias Hvordan?-serie. Se flere Hvordan-er?
Tips

Du kan score bonuspoeng hvis du vet hvordan været var på samme tidspunkt i fjor.

Været er noe alle har til felles. Sleng en kommentar ut i luften om hvor fint/stygt været har vært i det siste, og sammenlign gjerne farten på regndråpene i forhold til for eksempel en nyttårsrakett. Du kan også diskutere hvordan vinkelen på regnet påvirker hvor våt man blir.

Hvis det har vært sol og fint vær i det siste, snakk om for eksempel hvordan man kan grille maur og ekorn ved å bruke forstørrelsesglass, eller at de fine damene dukker fram fra vinterhiet når det blir varmt i været. Prøv å unngå å få pinlig ereksjon.

Tips 2: Slipp en fis[rediger]

Å slippe en fis er kanskje et drastisk steg for å unngå pinlig stillhet, men å slippe en fis er faktisk mindre pinlig enn stillhet. Dette er allikevel en litt risikabel manøver, derfor:

Kjenn ditt publikum[rediger]

Forhåpentligvis vet du litt om den andre personen/personene fra før, og har forhåpentligvis klart å skaffe deg grunnlag for hva de synes om slikt. Her er noen generelle tips for hvordan du skal bruke denne risikable manøveren:

Barn[rediger]

Høyt volum. Barn synes nesten alltid at det er morsomt med promping og vil nesten alltid le når noen promper, og av og til vil de til og med prompe tilbake. Husk også å prompe lenge, siden lengden er proporsjonal med hvor lenge barnet ler, som er godt for helsen og forlenger livet.

Tenåringer[rediger]

Dette er vanskelig, siden noen av dem er veslevoksen, mens andre oppfører seg som barn. Her er det nok best å satse på en stille, slik at dere kan krangle om hvem som er fisens rette far. Som regel er det han/hun som fisen først er var. En slik krangel kan ofte være utgangspunkt for historier om promping, og det oppstår sjeldent pinlig stillhet flere ganger etter en vellykket teppefis.

Voksne[rediger]

Samme som for tenåringer; lavt volum for sikkerhets skyld.

Eldre[rediger]

Prøv å legge deg på en lav frekvens og høyt volum, slik at den eldre personen tror at det er tyskerne som kommer, og begynner å snakke om krigen. Mange timer med gøy og moro følger.

Tips 3: SMS[rediger]

Når stillheten senker seg, er det mange som velger å finne frem mobiltelefonen. Dette er den vanligste løsningen på problemet, siden de gammeldagse metodene er enten kjedelige eller risikable. Denne metoden gjør det også mulig å tilkalle hjelp hvis det begynner å se mørkt ut.