Hvorfor:Bæsje i postkassen til naboen?

Fra Ikkepedia, det innholdsløse leksikonet
Hopp til navigering Hopp til søk
Questionmark.gif Hvorfor? 
Denne artikkelen er en del av Ikkepedias Hvorfor? serie. Se flere Hvorfor'er?


Hvorfor skal du drite i postkassen til naboen din? Du har kanskje et godt forhold til naboen, og har ikke lyst å starte en nabokrangel? Hvordan klarer folk å bli uvenner med hverandre? Og hvorfor er folk så slemme med hverandre?

Naboen din er en snylter[rediger]

Naboen din synes at du er en ettergivende pingle. Du har jo alltid anstrengt deg for å være en god nabo[1]. Du smiler høflig når naboen kommer for å låne en kopp sukker, og tenker ikke over at butikken er 2 minutter unna. Bare han hadde klart å slepe den late ræva si dit, ville du ha kuttet dine matutgifter ned til halvparten. Hvorfor skal ikke den hyggelige naboen din få låne litt sukker av deg? Det er da ikke mange kroner som du aldri ser igjen?

Det betyr jo ingenting at naboen truserøsker deg hver gang du ber om en gjentjeneste. Kanskje det ikke passer akkurat der og da?

Og den fine drillen du lånte bort til naboen for et halvt år siden ligger fremdeles i garasjen hans. Han har til og med skrevet navnet sitt på den. Du har kanskje ikke et godt forhold til naboen allikevel?

Men det er jo kjempeslemt![rediger]

Tull og tøys, naboen din må bare venne seg til det. Den første gangen får han kanskje et sjokk, og må kanskje legges inn på sykehus på grunn av hjertestans[2], men dette kommer seg etter hvert som det blir rutine. Og når naboen din er vant til at du driter i postkassen hans, er han mindre utsatt for sjokk, og dermed bedre til å takle verden utenfor husets fire vegger.

Grunner til at du bør bæsje i postkassen til naboen[rediger]

  • Snylting: Det er greit å be om en tjeneste i ny og ne, men det går grenser. Enhver nabo som snylter, bør egentlig regne med at noen bæsjer i postkassen hans.
  • Han har drillen din: Istedenfor å spørre fint om å få den tilbake etter et halvt år, begynn å bæsje i postkassen hans en uke etter du har lånt den bort, og annenhver dag etter dette. Du kommer aldri til å måtte be ham om å returnere tingene dine igjen.
  • Hunden hans driter på plenen din: Naboen din slipper ut bikkja si for å lufte den, og hver gang setter den seg på plenen din og driter. Det virker nesten som om den er opplært til å bæsje på plenen din. En kjapp tur i postkassen hans kan rette på dette problemet.
  • Naboen driter på plenen din: Du tar naboen din på fersken der han sitter å driter på plenen din mens han leser avisen. Du pleide kanskje ikke å gjøre noe med dette før, men det er på tide at han får smake sin egen medisin.

Grunner til at du ikke bør bæsje i postkassen til naboen[rediger]

  • For å imponere vennene dine: Å drite i postkassen til naboen er en avgjørelse du må ta alene. Selvfølgelig, du blir umiddelbart en mye kulere person, men avgjørelsen bør være din, og bare din. Ikke la gruppepresset lure deg til å bæsje i postkassen til naboen, da vil opplevelsen få deg til å føle deg tom og motløs[3].
  • For å sende dine kondolanser: En bæsj i postkassen uttrykker ikke medfølelse[4] og kondolanse, og naboen kan faktisk bli sinna og pusse onkel politi på deg, eller fortelle sin homofile fetter som også er profesjonell vektløfter hvor du bor.

Merknader[rediger]

  1. Merk: Hvis ikke, kjenner du deg sikkert igjen i deler av denne artikkelen.
  2. Merk: Ikkepedia tar ikke ansvar for følgene hvis dette skjer.
  3. Merk: Andre følelser kan også forekomme.
  4. Merk: Dette gjelder ikke alle kulturer, men i Norge er dette som regel sant.