Ikkenytt:150 giftige barnehager i Bergen

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

IkkeNytt: Den beste norske nyhetskilden på nett.

Til informasjon: du leste denne nyheten 6. juni 2020 nøyaktig klokka 10:35

20 februar 2009 


Over 150 barnehager i Bergen og omegn kan være giftige. Dette fastslår professor Per I. Hagen ved UiB. - At så mange barnehager er giftige, er bekymringsfullt, sier han. - Barnas kosthold kan bli påvirket av dette.

Da Ikkepedia i fjor høst avslørte at flere barnehager i Norge var giftige, oppfordret regjeringen barn og unge til å slutte å spise dem. - Av frykt for sykdommer de skulle smitte mennesker med, oppfordrer vi alle, og særlig yngre mennesker, til å kutte ned på barnehageinntaket, uttalte statsminister Jens Stoltenberg. Aller helst ser vi at unge kutter helt ut barnehagespisingen, ettersom vi i på Stortinget enda ikke har en oversikt over bivirkninger som giftige barnehager har.

Også Norges Naturvernforbund er bekymret over helsetilstanden til Norges 0-5-åringer. - Vi ser på situasjonen som alvorlig, og vi vil gjøre alt vi kan for å finne et motmiddel for giftige barnehager. Det er jo godt kjent at små barn putter i munnen alt de finner, og det er derfor ikke utenkelig at det kommer en og annen barnehage inn i munnen også, sier leder for Norges Naturvernforbund, Lars Haltbrekken.


- Verst i Bergen[rediger]

Forskeren Stein Ingebrigtsen Mæhle sier at tilstandene er verst i Bergen, og områdene rundt. - En stor last med giftige barnehager ankom Bergen for bare én uke siden, sier han. Når i tillegg bergenserne er så store i kjeften at de kan få fortært en relativt stor barnehage, kan tilstandene fort bli akutte. Nå ber han helseminister Pølse-Hanssen om å gå inn og informere norske leger om det som nå truer norsk helse. - Det er klart at regjeringen må ta tak i problemet før det utarter seg for mye. Norske sykehus skulle hatt tiltak klare allerede i morgen.

Forsker Stein Ingebrigtsen Mæhle.

Ingebrigtsen Mæhle sier at en gjennomsnittlig giftig barnehage kan ta livet av en fullvoksen mann på mindre enn én time, dersom han ikke får de riktige behandlingene. Når barnehage i tillegg tildligere var en deilig - og ikke minst billig - dessert, kan resultatet bli fatalt.


Klar med kriseplan[rediger]

Helseminister Bjarne Håkon Hanssen svarer på Ingebrigtsen Mæhles kommentar med å si: - Vi (regjeringen) har begynt som smått å legge en kriseplan, dersom det skulle bli mange mennesker som blir forgiftet av giftige barnehager. Og dersom muligheten byr seg, kan vi også ringe Snåsa-mannen og få ham til å kurere et par-tre tusen.

Samtidig har det begynt å sirkulere flere konspirasjonsteorier rundt de giftige barnehagene. En av Norges mest framtredende konspiasjonsteoretikere, Geir Fossen Hakka-Möck, har kommet med flere utspill. - De giftige barnehagene kan være satt ut av regjeringen, som vil hindre folketallet i å nå 5.000.000 siden det blir matmangel i hele verden etter hvert, sier han. - Det kan også være Taliban som vil lamme Norge med de giftige barnehagene.


Har ikke bestemt seg[rediger]

Siden det muligens kan ligge noe kriminelt bak de giftige barnehagene, har VG spurt justisminister Knut Storberget om hva han mener om saken. - Jeg... ehh... Altså, jeg mener at... Hvis det er noe kriminelt bak alt dette... Så skulle... Ehh... Jeg mener... Jeg tror ikke..jeg helt har bestemt meg enda, var den eneste kommentaren VG kunne få.

Bergens ordfører, Gunnar Bakke, vil ikke kommentere saken slik forholdene er nå.

Ikkenytts redaksjon vil til sist informere om at barnehager fortsatt kan nytes (kanskje med litt sirup ved siden av), så lenge man har kjøpt barnehagene hos sikre selgere. Regjeringen vil i følge Bjarne Håkon Hanssen snart sette i gang inspeksjon av alle barnehageselgere i Norge, og de godkjente selgerne vil få utdelt klistremerker som de kan dekorere med i vinduene sine.

Klistremerkene som skal bli utdelt. Trond Giske fikk dem etter et besøk i Bodø.


Kilder[rediger]

Tilbake til Ikkenytts forside