Ikkenytt:Adolf Hitlers hemmelige dagbok

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

IkkeNytt: Den beste norske nyhetskilden på nett.

Til informasjon: du leste denne nyheten 26. februar 2020 nøyaktig klokka 00:20

«Heil Mich!»

- Adolf Hitler om Hitlers Hemmelige Dagbok

Lite visste denne kjekke og strammen mannen i 1939 at hans hemmelige dagbok skulle bli publisert i Juli 2008.

7 april 2008 


Adolf Hitler's tidligere ukjente dagbok er nå blitt publisert for offentligheten. Etter mange år med oversettelse og tyding av en heller krokete tysk håndskrift, skal nå omsider dagboken publiseres i hele 87 forskjellige land.

Under følger ett oversatt utdrag fra Adolf Hitlers Hemmelige Dagbok;


Berlin, 9.oktober 1944

Kjære dagbok. Jeg sliter om dagen. Vi taper på alle fronter. Jeg er redd. Jeg prøver å holde motet oppe, men det er vanskelig. Det verste er at jeg har glemt at Eva hadde bursdag. Igjen. What to does? som Churchill ville sagt det.

Første gangen jeg glemte Evas bursdag var for noen år siden. Hun ble så forbannet. Jeg ga henne ringer. Jeg ga henne øredobber. Smykker. Alt mulig. Men, hun ville bare ha Polen. Så jeg ga henne Polen.

Året etter skjedde det samme. Jeg glemte bursdagen hennes. Og måtte gi henne Storbritannia. Noe jeg ikke klarte. Gud hvor sint hun ble. Og når jeg ikke klarte å gi henne Sovjetunionen heller, var hundre og ett ute. Jada, kjære dagbok. Hun har jo fått Norge, Danmark og Nederland som et plaster på såret. Men det er ikke nok. Hun vil bare ha mer. Hele tiden. Jeg strekker jo ikke til i senga heller, så det er vanskelig.

Kjære dagbok, jeg sliter virkelig.

Mine medarbeidere har gitt meg et råd om å freshe opp stilen litt. Jeg har jo ikke akkurat noen moteløve. Det er jo ikke mine medarbeidere heller, som kjent. Jeg tviler for eksempel sterkt på at noen noengang har kallt Heinrich Himmler “kjekk”. Men, jeg har lyttet til rådene. Og jeg har - hold deg fast kjære dagbok - gredd hentesveisen fra venstre mot høyre i steden for fra høyre mot venstre. Det gjorde virkelig susen. Jeg vurderer likevel fortløpende hvorvidt jeg skal begynne å bruke hatt døgnet rundt.

Din Adolf.

Kilder[rediger]

  • Kilde 1 http://agurkposten.no/?p=506
  • Kilde det var hans hemmelige kone som skal ha gjemt unnav denne boken
  • DEttte var en gnom gitt.
  • adolf hitler hatet jøder og jødene hatet han

Tilbake til Ikkenytts forside