Ikkenytt:Er Gud en trussel?

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

IkkeNytt: Den beste norske nyhetskilden på nett.

Til informasjon: du leste denne nyheten 24. oktober 2020 nøyaktig klokka 13:56

11. september 2011

Forvirring rundt uttalelser i Bibelen[rediger]

Er Gud en trussel? Dette spørsmålet har filosof Tore Ingstad lenge fundert på. "I kirken sier de ting som at: (...) han skal komme igjen for å dømme levende og døde. Hvor mange er det ikke som blir redde av dette? Man skal jo ikke frykte Gud, men går man dette nærmere etter i sømmene, er det tydelig at flere av oss som har grunn til å gjøre det."


Fare for kirkenedleggelse[rediger]

Flere kirkesamfunn er blitt truet med nedleggelse, etter at det nå er lagt frem nye bevis på at Guds uttalelser ikke er helt stuereine. Både Gud og hans enbårne sønn Jesus, må møte i Gulating lagmannsrett i dag, melder NTB.

Skuffende få som bryr seg[rediger]

Tore Ingstad kan fortelle oss, over en telefonsamtale, at han er skuffet over folks reaksjoner, ettersom de aller fleste kaller seg like mye kristne som før bevisene kom opp i dagen. "Folk er ignorante, de tror ikke det de hører, de trenger en salig oppvåkning" beretter Ingstad, og inviterer sågar til vekkelsesmøte førstkommende mandag.

Økt interesse for nye og alternative sekter[rediger]

Selv om få mennesker orker eller gidder å forbrenne kalorier på Guds truende og lite hjemmekoselige uttalelser, er det flere som har funnet andre sekter eller religioner å slutte seg til. Et eksempel på dette er MacGyvers Vitner, Hattismattismen, Kremtismen for ikke å glemme Hostende Ord.

'Tilbake til Ikkenytts forside