Ikkenytt:Folkeaksjon mot nye fotobokser

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

IkkeNytt: Den beste norske nyhetskilden på nett.

Til informasjon: du leste denne nyheten 5. juni 2020 nøyaktig klokka 06:15

10 august 2009 


Sogndal:

Folkeaksjon mot nye fotobokser[rediger]

ATK-motstanderen Tor Turbo Kjipptun demonstrerer hvordan man holder en plakat


Staten har nylig investert 100 millioner kroner og 53 øre i ATK som måler gjennomsnittsfart. Forkortelsen står for Alltid Tivoli Kødannelse. Lederen i den nyoppstartete foreningen BU! fotoboks Norge, Tor Turbo Kjipptun, er forbanna på teknologien som nå tas i bruk.

Det er klart at når Datatvilsynet ikke vil godkjenne boksene, så er de direkte farlige. Boksene lagrer data for hvert passerende kjøretøy i opptil flere minutter, noe som er et klart brudd på personvernet, hvilket er utrolig trafikkfarlig.

Hvorfor er det verre enn at vi daglig filmes på offentlige steder, selv i alminnelige kolonialer, Tor Turbo?

Jo, det skal jeg si deg! Har du bilskilt i skallen, kanskje? Nei, det har du ikke!

Men er ikke skiltet på bilen synlig for alle til enhver tid?

Ja du, det har irritert meg mange ganger. Spesielt når jeg glemmer å bremse foran de satans fotoboksene, men det er ikke relevant nå. Poenget er at jeg IKKE har skilt i skallen. Det skulle tatt seg ut.

Ja vel, ja...

Dessuten bedrar staten oss. Gjennomsnittsmålinger? Med det høye bøtenivået vi har, er det ikke for mye forlangt at vi skal få toppmålinger! Hvis ikke burde vi betale gjennomsnittsbøter. Det henger ikke på greip. Nå er det på tide at norske bilister våkner og melder seg inn i foreningen min. Så skal jeg sende sinnabrev til "Si din mening" i VG på vegne av medlemmene, samt stå her i veikanten og skjære grimaser til forbipasserende.

Men er det satt opp slike bokser her i Sogndal, Tor?

Det kan vi aldri vite, siden vi godt tenkes kan befinne oss mellom to kontrollpunkter!

Vi takker for praten og vasker av oss sølespruten i en fontene i nærheten, da vi beleilig nok møter Samferdselsminister Siv Ligne Havresete (SP), som sitter på en parkbenk og mater potensielle velgere med valgflesk. Hun er henrykt.
Den nye teknologien skal fjerne trafikkdrepte helt. Det er en realistisk visjon, synes jeg. Personene som vi redder risikerer isteden å bli invalide fra rullestolen og opp, men her er det først og fremst snakk om å REDDE liv, ikke spekulere i LIVSKVALITET! Så fyker hun opp i sinne når hun får øye på FrP-standen bortenfor, kaster seg inn i sin trafikksikre Renault, som aldri har bikket 45 km/t, og rygger like godt over FrP-erne.
Dette kunne vært unngått dersom dere støttet overvåking av bilister - hyler hun og slår rundt seg. Vitner sier at hun etterlignet dyrelyder og hoppet i elven, etter at vi i Ikkenytt flyktet til et sikkert sted, nærmere bestemt bensinstasjonen. Vår actionreporter kommer kanskje ut med en oppdatering senere. Sannsynligvis når dassen er tett.


Tekst og foto: Will Fart


Tilbake til Ikkenytts forside