Ikkenytt:Fravær av ordspill i svineinfluensasaker

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

IkkeNytt: Den beste norske nyhetskilden på nett.

Til informasjon: du leste denne nyheten 28. mars 2020 nøyaktig klokka 14:13

30 mars 2006 


Norske medier har omtrent ikke brukt et eneste ordspill i forbindelse med dekningen av svineinfluensaepedemien. Til og med ikke VG, som alltid har minst to ordspill på forsiden av sine nettsider, har brukt et eneste ordspill i sine influensasaker. Dette skaper stor nervøsitet blant de som til daglig jobber med å levere ordspilltjenester til Norske medier.

Arnhild Fotnes, ordsmed og reglerytter er bekymret for utviklingen. "I de siste årene har vi sett en jevn økning i bruk av ordspill i alle medier, noe som har bidratt til en enorm utvikling innen fagene ordsmiing og reglerytteri." Arnhild er nå bekymret for sin egen og hennes ordsmedkolleger sin fremtid.

"Nå når det nærmer seg jul, kan det jo kjøres en sak om at folk kjøper mye svineribbe på tross av influensapandemien. Vi kan kalle den "Ribbefeber midt i svineinfluensapandemien", og kjøre den med glimt i øyet.", fortsetter Fotnes, "Eller vi kan kjøre en sak om barn som får vaksine med overskrift "Se, for noen nøffinger", over et bilde av et smilende barn som får en vaksinesprøyte stukket i armen."

I Norge er det anslått at rundt 130 personer jobber med ordspill i diverse aviser og TV-kanaler. Trond Giske er bekymret for disse arbeidsplassene, og har i den forbindelse innkalt til krisemøte. Politiet er i den forbindelse i ferd med å tømme motorveiene i Oslo. TV2 melder også om at deres utegående reporterteam har fått rekvirert en Nissan Skyline for å følge saken.

Tilbake til Ikkenytts forside