Ikkenytt:Helseministeren blir ny nynorskminister

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

IkkeNytt: Den beste norske nyhetskilden på nett.

Til informasjon: du leste denne nyheten 6. juni 2020 nøyaktig klokka 10:27

22 september 2009 

VGNett kunne mandag melde at helse- og omsorgsminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap) blir nynorskminister i Stoltenberg III-regjeringa.

Meldingen kom etter at Hanssen selv uttalte dette til VGs journalister. Hanssen var forkledd for at ingen skulle kjenne ham igjen, så dette er definitivt saftige nyheter, skriver VG. Ikkenytt har valgt å ta det hele med en klype salt, ettersom det er VG som skriver, men velger likevel å publisere nyheten.

Hanssen sur.jpg

Bakgrunnen for Hanssens utsagn skal være at VG oppdaget at han faktisk er sur når han må skrive på bokmål. I et informasjonsskriv til statsminister Jens Stoltenberg om svineinfluensa, har Hanssen skrevet heftet to ganger, en gang på bokmål og en gang på nynorsk. Som den selvdiggeren han er (ja, han er trønder), hadde han med bilder av seg selv (og ja, heftet var om svineinfluensa). På bildet på nynorskversjonen var han blid som en lerke, mens på bokmålversjonen var han faktisk sur som en sitron! Stoltenberg ønsker hverken å bekrefte, avkrefte eller påkrefte ryktene om Hanssens statsrådpost, bildene eller det faktum at de rødgrønne faktisk ikke vant valget. Se også VGs versjon av saken.


Tilbake til Ikkenytts forside