Ikkenytt:Ingen asteroidekrasj i 2036

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

IkkeNytt: Den beste norske nyhetskilden på nett.

Til informasjon: du leste denne nyheten 6. juni 2020 nøyaktig klokka 11:11

7 oktober 2009 

NASA kunne i dag meddele at den gigantiske asteroiden Apophis ikke vil komme til å krasje med jorden i 2036 likevel. Skuffende, sier astronom Knut Jørgen Røed Ødegaard.

Asteroiden Apophis skulle etter beregningene kollidere med planeten Tellus 13. april 2036, altså om knappe 27 år. -Det gjelder å leve i nuet, sa NASA den gangen. Nå går de imidlertid tilbake på påstanden, etter å ha blitt korrigert av en tysk trettenåring, som sier at sannsynligheten vil være én til 250.000, altså vesentlig mindre enn den tidligere beregningen, som var knappe én til 45.000. NASA beklager all oppstyret de kan ha forårsaket, og det beklages på vegne av paret som ble forstyrret i Vigelandsparken i Oslo i fjor sommer, av en hårete, illeluktende mann som skrek "enden er nær! Frykt Apophis!". Politiet hevder imidlertid at mannen var beruset, og at NASA ikke nødvendigvis bør påta seg skylden for opptrinnet.

Statsastronom og hoffbangekspert Knut Jørgen Røed Ødegaard er skuffet over at det likevel ikke vil bli noe smell i 2036. -Tenk på den opplevelsen det ville blitt for oss mennesker, at en hel dominant rase utryddes av en liten stein som kommer fykende rett mot oss! Bang! Det hadde vært noe enhver astronom ville sett fram til, og det er veldig beklagelig at smellet ikke vil skje i 2036 likevel. Men forhåpentligvis vil det skje enda tidligere! Bang! sa Røed Ødegaard til Ikkenytt i dag, før han forsvant ut i Vigelandsparken, med buksa på anklene og armene høyt hevet. Se også VGs litt mer rasjonelle artikkel om akkurat den samme saken. (Merk! VG fikk ikke intervjuet den eksentriske astronomen, så intervjuet leste du bare her, på Ikkenytt.)


Tilbake til Ikkenytts forside