Ikkenytt:Island har valgt ny stasminister

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

IkkeNytt: Den beste norske nyhetskilden på nett.

Til informasjon: du leste denne nyheten 29. mai 2020 nøyaktig klokka 13:54

26 april 2009 


Den islandske statsministeren med klær på. Men under pelsen har hun bare bikini.

Etter at islendingene gikk til valgurnene i går, har det vist seg at Vinstrihreyfingin – grænt framboð og Samfylkingin nå skal danne koalisjonsregjering. Utenriksminister Jonas Gahr Støre kan ikke annet enn å le av islendingenes dårlige dømmekraft.

Det var ved 04-tiden i morges at islandske medier skrev på nettsidene sine at den nye regjeringen ville dannes av en koalisjon mellom grautpartiene Samfylkingin og Vinstrihreyfingin – grænt framboð. Samfylkingin, som er det mest kjente islandske partiet i utlandet, ledes av superstjernen Jóhanna Sigurðardóttir, som etter all sannsynlighet blir den nye statsministeren. - Det erur selvfølgeligur stasusur å vinnur dettur valgur, ogur å bli staturministur erur jour kjempurtøftur, sa Sigurðardóttir til den islandske storavisa Geysir.


Historisk oppslutning[rediger]

Oppslutningen ved årets valg har aldri vært så langt mot venstre, i følge islandskeregjeringsvalgsekspert Johnny Fredriksen. Stemmene gav 37.4% av stemmene til Samfylkingin og 28.2% til det andre partiet med så langt navn at ingen gidder å skrive det. Ellers endte det islandske Fremskrittspartiet på vanlige 33%, mens det siste partiet, som var Kystpartiet (de finnes i alle land, de der), fikk knappe 2%. Aldri før har de venstrerettede partiene fått så mange prosent av stemmene. Fredriksen forklarer alt med ett ord: Finanskrisa. Grunnet Finanskrisa har alle islendinger med IQ flyttet til Monaco, og de satt derfor bare igjen med grønne vegetarianere og kommu-tullinger, samt en og annen homofil.


Obama hilser[rediger]

Den amerikanske presidenten, Barack Obama, sender alle sine hjerteligste gratulasjoner til den nye statsministeren via SMS.

Yo wazzup Johanna? 
Heard yo the new prime minister. 
Hope yo can get that wicked 
island on course. 
Love Bama :D

Amerikanske medier fattet raskt interesse for denne SMS'en, og intervjuet ham kvikt. - Actually, that was my daughter, hadde han svart dem. You can tell, cause if I had sent that SMS, I would have ended it with "koz&klemz".

Sensasjon[rediger]

Fredriksen kaller også dette valget et sensasjonelt valg, da Jóhanna Sigurðadottir vil være den eneste lesbiske statslederen, og også Islands første kvinnelige statsminister. Dette valget er større enn negervalget i USA i fjor! Det viser at til og med islendinger kan velge uten tanke på seksuell legning og kjønn. Utenriksminister Jonas Gahr Støre uttrykker stor bekymring nettopp på grunn av dette. Jeg kan ikke se det som særlig positivt at Sigurðadottir er både kvinne og homofil. Altså, det ville være som om Barack Obama skulle være både svart farget og halvt muslim!


Tidsstopperen, som tidligere bare har vist seg å stoppe tiden, kan nå også flytte tiden, ved hjelp av det islandske kildevannet.

Sigurðadottir selv hevder at det islandske folket ikke er like kynisk som nordmenn, og ser positivt på den påfølgende statsministerperioden. Hun uttaler seg også positivt om islendingers viljestyrke. Det er så flottur å seur at dersom vi bare vil det, ur, så kan viur islendingur få til hva som helstur! Vi kan til og medur hoppur tour årur inn i tidur. Og der er enda et spørsmål som dukker opp - hvordan greide Island å flytte valget to år? Svaret: De lånte Nissens tidsdings.

Sigurðadottir har tenkt å feire seieren med gratis nakenbading i den enorme lagunen utenfor statsministerboligen et stykke utenfor Reykjavik. Det vil også bli servert kake og deles ut gratis banksjefstitler.


Tilbake til Ikkenytts forside