Ikkenytt:Kidnappet 400.000 giraffer

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

IkkeNytt: Den beste norske nyhetskilden på nett.

Til informasjon: du leste denne nyheten 29. mai 2020 nøyaktig klokka 14:39

22 november 2009 


En av de uskyldige giraffene.

Klokken 12:36 i ettermiddag ble en mann pågrepet i sitt eget hjem i Stavanger, sammen med rundt 380.000 giraffer. Mannen skal ha stjålet giraffene fra uskyldige giraffeiere og dyrehager. Noen av giraffene var også døde, eller livstruende skadet. Politiet fant ut om hendelsen via et anonymt tips fra en som heter Ole Gerrard "Lunken" Praus Larsen, Lunken Larsen innen hans vennekrets. Ikkenytt skal ikke oppgi navnet. Den tiltalte sitter nå varetektsfengslet i Oslo Eldresenter, på avdelingen med lav sikkerhet. Giraffene skal bli tatt hånd om av politiets dyrepassere. Politiets talsmann sier at alle som har mistet giraffen sin må oppgi all persondata å sende på e-post til [email protected]

"Et prosjekt"[rediger]

Mannen har innrømmet skyld, men synes selv ikke det er noe slemt i å stjele nesten 400.000 giraffer fra helt intetanende mennesker. Han begrunner dette ved å si at det hele var "et prosjekt". "Planen var å samle 1.000.000 giraffer før 2011, og så kreve løsepenger fra kompisen min Jørgen." Når Ikkenytt spurte hva slags løsepenger, svarte han: "En kasse pils." Det var alt Ikkenytt fikk ut av mannen før han ble satt i politibilen.

Giraffene er OK[rediger]

Selv om nærmere 2.000 giraffer døde under oppholdet i kjelleren, og noen fortsatt er i faresonen, sier politiets pressetalsmann, Sacha Baron, at de giraffene som overlevde, er i god form. Noen må sannsynligvis sendes til Bærum Kidnappelsesutsattegirafferrehabiliteringssenter, men de fleste kan sendes tilbake til eierne. Det er imidlertid problemet. Bare 4 av nesten 100.000 ganger flere giraffer har blitt identifisert av eierne, så politiet vil gjerne at folk som savner giraffene sine tar kontakt umiddelbart, for politiet har verken tid, penger eller arbeidskraft til å holde giraffene inne på politistasjonen.

Siste[rediger]

Ikkenytt har fått telefax fra Ole i Verdal som ønsker seg en giraff. Han spør om å få en hvis det blir noen tilovers. Ikkenytt avventer til alle eierne har meldt seg. En kan jo ikke gi bort noe som er noen andre sitt !!

Kilder[rediger]


Tilbake til Ikkenytts forside