Ikkenytt:Kina har utvikla bivirkningsfri vaksine mot svineinfluensa

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

IkkeNytt: Den beste norske nyhetskilden på nett.

Til informasjon: du leste denne nyheten 29. mai 2020 nøyaktig klokka 13:39

3 august 2009 


Dhó, vaksinens foreløpige navn

Kineserene blir de første til å ha klar en vaksine uten bivirkninger mot svineinfluensa. Det opplyser Yī Díng Dǒng (一婈懂), talsmann for den kinesiske statsministeren, presidenten, keiseren og kongen Tù Lí Pàn (名主叛). Herr Dǒng har for tida mye å gjøre (eliminere trusler mot et kommunistisk Kina, spisse blyanter og holde atomprøvesprengingshula i hjembygda Má Gēn Mǐn (蟆根敃) hemmelig delta på nok et møte om klimaendringer) og hadde ikke tid til noen kommentar. Det har derimot helse- og torturminister Wô Chï Nî, men gir oss ikke mye: «Jīn tiān wǒmen hěn xīnxī le. Dàijià bù dà, yǒude shì rén. (今天我们很欣喜了。代价不大,有的是人。)» Vår reporter spurte videre om detaljer, men det ser ut til å ha hissa opp ministeren, som med sur stemme svarte «Wàiguó bù zhīdao, wǒmende rén hěn duō. Wǒmen kě xī shēng yīdiǎnr (外国不知道,我们的人很多。我们可牺牲一点儿。)».

Broren hans, Már Zí Pàn, ønsket ikke å kommentere saken, og assistenten hans, Herr Éjèzus, var dessverre ikke tilgjengelig for et intervju.

For flere opplysninger oppsøkte vår reporter folk som i den siste tida hadde gått med på å bli undersøkt av myndighetene for 5 yuan. Noen hadde kommet tilbake med svineinfluensa, mens noen var friske. Felles for alle var at de hadde fått injisert bìngzhèng (病症). Det sjokkerende var at de som ikke blei sjuke måtte avlegge blodprøve, mens resten slapp.

Vårt oversettelsespanel hadde etter tre dager kommet fram til en mulig konklusjon. Det viste seg nemlig at ministeren fortalte følgende: «Vi er veldig glade i dag. Det kosta ikke mye, vi har mange folk» og «Utlandet veit ingenting, vi har mange folk og noen kan ofres.» Ved å kople dette sammen med forklaringene til «forsøkskaninene», kom de fram til at svineinfluensa blei injisert og antistoffet henta ut igjen av de få som ikke blei sjuke. Ved å bruke en ukjent metode har kineserene nå klart å masseprodusere stoffet og vaksinen skal ligge klar for salg i Kina allerede i neste uke.

«Metoden de bruker er helt umenneskelig. Her kunne faktisk folk dødd, det hjelper ikke at landet er overbefolka!» sier en tydelig sinna Gudrunn Kristenlys, representant for KrF. Heller ikke Siv Jensen er fornøyd. «Hva, jeg er sjokkert! Med Fremskrittspartiet i regjering ville dette aldri ha skjedd.» Kristin Halvorsen er også sur: «Hva, jeg er også sjokkert. Med SV i regjering hadde dette aldri skjedd!»

Siste melding fra kinesiske myndigheter er at de vil bruke sin nylig oppskutte satellitt, MassVac, til å massevaksinere Kina. Vi kommer med mer...

Kilder[rediger]

  • Kinesiske myndigheter og deres forsøkskaniner
  • Oversettelsespanelet
  • En anonym ansatt i Kinas helse- og torturdepartement


Tilbake til Ikkenytts forside