Ikkenytt:Mann alvorlig skadet av digitalkamera

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

IkkeNytt: Den beste norske nyhetskilden på nett.

Til informasjon: du leste denne nyheten 26. februar 2020 nøyaktig klokka 00:04

06 mars 2008 


Det var 6. Mars det skjedde; Idet den 14-år gamle jenta Frøken Party-Island trykket på "Ta bilde"-knappen på det nyinnkjøpte (og meget fine) digitalkameraet sitt med blitz, den forvirrede og svært uforberedte 35-år gamle mannen Bobleif Malla ble blendet og falt inn i en skiheisHafjell. Det var imidlertidig Frøken Party-Island som satt inne i denne skiheisen sammen med sine venner som nettopp hadde rømt fra Dyreparken i Kristiansand og skulle feire med en skiferie på Hafjell med håndlagde, egenkomponerte ski. Overlege Lydia Nalen uttaler seg om skadene Bobleif pådro seg; "Det så svært stygt ut en stund, etter amputasjonen av hodet, men etter at vi sydde på kålhodet har han vært frisk og rask og i en meget stabil tilstand."

Frøken Party-Island er nå arrestert og risikerer 22 års fengsel, omstendighetene tatt i betraktning. Hun har tilstått at dette var planlagt nøye ned til minste detalj.

"Jeg synes det var forferdelig da jeg fikk høre det," sier Bobleif Malla's 55-år gamle kone Guri Malla, "Jeg ble sjokkert. Men etter operasjonen har Bobleif vært akkurat som før, noe mer taus kan hende."

VG har prøvd å få et intervju med denne Frøken Party-Island, men ifølge sikre kilder skal hun ha hyttet med en skistav idet de prøvde å stille henne noen spørsmål. Party-Island sitter fortsatt varetektsfengslet, og dommen skal avgjøres den 32. Mars av dommer Ju Stis. Herr Stis vil ikke uttale seg om saken i pressen.

Denne uaktsomme bruken av digitalkamera, og utnyttelsen av blitz, har ført til en ny paragraf i Norges lover; §456 i Straffeloven: "Ved bruk av digitalkamera m/ el. u/ blitz på offentlig sted, vil man bli straffet med opptil 22 års fengsel." Loven ble nylig underskrevet av statsministeren og Kongen.


Tilbake til Ikkenytts forside