Ikkenytt:Mann henrettet på åpen gate i Gøteborg. Svenska staten beklager

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

IkkeNytt: Den beste norske nyhetskilden på nett.

Til informasjon: du leste denne nyheten 29. mai 2020 nøyaktig klokka 14:26

30 april 2011 


En mann ble lørdag morgen henrettet på åpen gate foran kjæresten sin. Nå får den svenske staten refs og har i løpet av dagen flere ganger gått ut med offentlige beklagelser.

-Slikt skal selvsagt ikke skje, her kan vi bare si at det har skjedd en glipp. Når vi henretter mennesker i Sverige, er det klart at dette ikke skal skje på åpen gate, sier Sveriges justisminister Beatrice Ask. Vi skal sørge for at henrettelser i framtiden skjer i våre godkjente avrettingslokaler i Kungliga Avrettingslokalen i Stockholm.

Justisministeren beklager også overfor mannens kjæreste.

-Ifølge svensk lov skal henrettedes nærmeste alltid skrive under erklæringer før selve henrettelsen skjer, dersom disse skal overvære henrettelsen. Jeg registrerer at dette ikke er gjort i dette tilfellet, så her har faktisk absolutt alt gått galt. Vi kan ikke annet enn å beklage, og vi vil selvsagt gi mannens kjæreste erstatning.

Det har ikke lykkes Ikkenytt å få en kommentar fra statsminister Fredrik Reinfeldt, men det har lykkes oss å legge ved en link til VGs artikkel hvor journalistene bruker uttrykket "henrette" i en veldig bred definisjon.