Ikkenytt:Mann tatt for fyllekjøring med gressklipper

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk

IkkeNytt: Den beste norske nyhetskilden på nett.

Til informasjon: du leste denne nyheten 8. mai 2021 nøyaktig klokka 10:59

11 mai 2010 


En 48 år gammel mann er i Søre Sunnmøre tingrett dømt til betinget fengsel i 21 dager for fyllekjøring med gressklipper. Han må også betale en bot på 50.000 kroner.

I tillegg er mannen fratatt retten til å kjøre bil i elleve måneder, melder TV 2.

Det var i mai i fjor at mannen hadde klippet plenen hjemme hos seg selv. Han kjørte deretter videre til moren for å klippe hennes plen. Oppdraget gikk fortere enn planlagt, og han hadde fortsatt tid til overs før han skulle spise middag en time senere.

Mannen fortsatte ifølge dommen derfor kjøreturen rundt i bygda. Han passerte skolen og så at gresset var litt høyt. Han bestemte seg for å gjøre noe med det. Men ansatte på skolen ville ikke ha ekstrahjelp. De mente at gressklipping var en fin aktivitet for elevene i friminuttene, og at det derfor ikke var nødvendig med ekstrahjelp. De ba mannen om å gi seg. Ifølge mannens forklaring var noe galt med klipperen slik at den hogg til og smalt inn i en skoledør og knuste noen glassruter i inngangspartiet.

I retten forklarte gressklippermannen at han deretter dro hjem og begynte å drikke alkohol.

Noen timer senere dukket politiet opp. Blodprøver viste en promille på 2,36%, og ifølge dommen skal etterpåfølgende alkoholinntak straffes omtrent på samme nivå som promillekjøring.

Retten finner det formildende at gressklipperens makshastighet er på 7 km/h før den er trimmet (topphastighet etter trimming av klipperens motor? Legg til en null eller to bak den opprinnelige toppfarten).

Kilder[rediger]

Denne artikkelen er direkte kopi av en ekte nyhetssak (med visse modifikasjoner selvsagt!)


Tilbake til Ikkenytts forside