Ikkenytt:Nå skal det lages en profet-lov!

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

IkkeNytt: Den beste norske nyhetskilden på nett.

Til informasjon: du leste denne nyheten 5. juni 2020 nøyaktig klokka 06:16

7 april 2010 


-Nå skal vi endelig ordne opp i styret rundt Muhammad-karikaturene, sier statsminister Jens Stoltenberg.

Etter at det de siste årene har vært økende tegning av Muhammad-karikaturer, har regjeringen nå besluttet at det skal bli slutt på det. Fra 1. august vil profettegning være forbudt ved lov.

Det er Statsministerens Kontor som kan melde dette til Ikkenytt. Etter alt å dømme vil loven få navnet Profetloven. -Dette vil i all hovedsak være en lov som forbyr vanlige mennesker å tegne profeten Muhammad, forteller Svein Fjellheim ved SMK. Fremskrittspartiets leder, Siv Jensen, gikk fort ut og kritiserte loven. -Alvorlig talt, skal muslimenes profet få særbehandling som dette? Hvorfor ikke spandere opphold på Oslo Plaza Hotell med det samme? Fjellheim kontrer raskt og sier: -I Profetlovens andre paragraf står det uttrykkelig at loven omhandler alle profeter, uansett livvsyn, så lenge de heter Muhammad. Eller Muhammed. Eller Muhamed, Muhamad eller Muhammet.

I den muslimske verden jubler de over loven Norge snart får. Ved universitetet i Medina sitter en liten mann med stort skjegg, nemlig Mohyeldeen Mohammad. Han stråler (tror Ikkenytt, det er ikke godt å si på grunn av alt skjegget) over denne strålende nyheten. -Dette var en strålende nyhet! Det er godt å høre at Mohammad, og andre profeter som også heter Muhammad, skal slippe å bli karikert mot sin vilje. Også inne på universitetet er gleden stor. Rektor ved universitetet, Muhammad Bin Ali Al Uqla, sier følgende til Ikkenytt: -Vi håpet og ba om at den norske staten skulle gjøre noen tiltak, som ville garantere at profeter ikke blir ydmykt i fremtiden på denne måten, og nå har vi altså blitt brønnhørt! Allah være lovet.

Les hele den nye loven i vårt Ikkiotek: Ikkeratur:Profetloven av 1. august 2010.

Kilder[rediger]

  • [1]
  • Universitetet i Medina
  • Internett

Tilbake til Ikkenytts forside