Ikkenytt:Nordpolkrisen: Reinsdyrene syke

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

IkkeNytt: Den beste norske nyhetskilden på nett.

Til informasjon: du leste denne nyheten 20. januar 2020 nøyaktig klokka 21:58

18 august 2008 


Nordpolen: Julenissens reinsdyr syke. Nissen bekymret over julens fremtid.

Knappe seks dager før det store juleministermøtet på Nordpolen, viser det seg at Julenissens reinsdyr er blitt syke. Julenissens veterinær (og audiograf), Benny Benassi påstår at reinsdyrene har fått reinsdyrsforkjølelse. Etter å ha konsultert flere bøker, CD-er og filmer, som Charlie og sjokoladefabrikken og Benito Mussolinis selvbiografi, har Benassi slått fast følgende:

- Reinsdyrene er utslitte og de har røde neser. Dette er sikre tegn på reinsdyrforkjølelse. Om det virkelig er reinsdyrforkjølelse, vil ikke reinsdyrene kunne frakte ut gaver til jul, og mest sannsynlig kan de ikke det før om tretten år!

Benassi sier videre at juleministermøtet vil bringe frem en løsning på problemet. Dette var det siste vi fikk høre fra ham, før han løpte ut i snøen for å utøve sin favorittsport, alpint.

Det er ikke lenger bare Rudolf som er rød på nesen


Kan være reinsdyrinfluensa[rediger]

Julenissen er meget trist, ettersom han er svært glad i både reinsdyrene og jobben sin.

- Både Dasher, Dancer, Prancer, Vixen, Comet, Cupid, Donner og Blitzen er syke og har fått røde neser. Det er bare Rudolf som ikke er syk, og han hadde jo rød nese fra før, sier en gråtkvalt Julenisse på kontoret sitt.

Dette kan bety at langt flere barn enn ventet ikke vil få besøk av Nissen.

Men det er håp: En av verdens fremste veterinærer, Agnete Beethoven, mener at gnomeveterinær (og audiograf) Benassi tar feil.

- Jeg tror ikke det er forkjølelse. Jeg tror derimot at det er reinsdyrinfluensa, noe som kan bety at jula er reddet likevel. For Beethoven fastslår, og nærmest garanterer, at et ille tilfelle av reinsdyrinfluensa bare varer i noen få måneder, og at reinsdyrene er på bena igjen innen høstferien. Hun er nå på vei til Nordpolen for å undersøke reinsdyrene nærmere. Julenissen ser positivt på Beethovens utsagn.


Kilder[rediger]


Se også[rediger]

Ikkenytt:Julenissen må forkorte rutenVår Nordpol-medarbeider, Reporter P. Addekaka, vil følge opp krisen(e) på Nordpolen.


Tilbake til Ikkenytts forside