Ikkenytt:Ny toglinje åpna i Oslo

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

IkkeNytt: Den beste norske nyhetskilden på nett.

Til informasjon: du leste denne nyheten 5. juni 2020 nøyaktig klokka 07:04

25 mars 2010 


Slik går den nye toglinja i Oslo.

NSB har med god grunn mottatt mye kjeft i det siste og har nesten ikke en eneste kunde igjen - i alle fall ikke en eneste kunde som kommer tidsnok. Dette har selskapet bestemt seg for å gjøre noe med og åpna onsdag ettermiddag ei ny toglinje gjennom Oslo, fra Alnabru til fjorden. Dette er landets første lyntogslinje og hastigheten kom opp i over 100 km/h. Bedring av standarden om tretti-femti år åpner kanskje for hastigheter opp i 700 km/h. Trolig var denne toglinja et forslag SV kom med slik at groruddølene skulle få enkel tilgang til badestrendene på Ulvøya samtidig som at de fikk bevist at lyntog er en god idé. Seksten vogner fikk kjøre første prøvetur og blei dytta kraftig nedover bakkene forsiktig sendt av gårde rundt klokka 12.

Situasjonen kom imidlertid fort ut av kontroll og vognene glemte å betjene stasjonen Jernbanetorget og samtlige andre stasjoner. Det skulle dessuten vise seg at Kristin Halvorsens fysikkunnskaper hadde svikta, for toget klarte ikke fly bortover vannet slik som Jesus gjorde. Det kjørte isteden gjennom et par bygninger og endte nedi fjorden. Det nådde altså ikke Ulvøya stasjon til planlagt tid. Statsministeren har følgende kommentar:

«Det var ikke meninga at toget skulle kjøre denne ruta og knuse bygninger på den måten. Egentlig gikk ruta om partikontoret til SV og Senterpartiet slik at de kunne få sin straff for motstand mot Partiets politikk under de siste regjeringsmøtene. Det er dypt tragisk at planen mislyktes og at Halvorsen ennå kan kakle hull i hodet på meg. Skulle gjerne forhindra at dette skjedde.»

- Jens Stoltenberg om den nye toglinja

Inntil videre er endepunktet på linja satt til Sjursøya (som vist på kartet). Den nye luftbrua, som ferdigstilles samtidig som det flytende luftslottet Lyyntogh, skal stå klar til å frakte toget trygt over fra 2012. Bruas arkitekt er Kristin Halvorsen og hun er strålende fornøyd så langt:

«Altså, luft er luft, og det vi skal lage her, er luftbru. Da tenkte jeg at vi tar CO2-en, fanger den, lager små blokker av den og bygger luftbrua med disse blokkene. Jeg har fått æren av å tegne denne brua og den vil se ut som en hammer. Rundt den går en sigd til pynt. Dette blir spennende og nå blir vi kvitt to problemer på én gang.»

- Kristin Halvorsen om bru fra Sjursøya til Ulvøya

Seinere hadde Halvorsen dette å tilføye:

«Nå har jeg snakka med Siv og hun sa at dette var en svært dårlig idé og at brua måtte bygges i stål. Det tror jeg selvfølgelig ikke noe på og vi fortsetter som planlagt. Forresten så har vi gjort om planene litt og bygger i stål. Men det var jeg som fant på det. Skriv det i artikkelen din - JEG FANT DET PÅ!!!»

- Kristin Halvorsen om bru fra Sjursøya til Ulvøya etter samtale med Siv Jensen

Etter dette hysteriske anfallet så vi oss nødt til å bryte telefonkontakten med Halvorsen. Vi følger saken videre.

Forresten blei verdier for millioner av kroner ødelagt, men ingen viktige personer blei skada under turen!

Ting å se på[rediger]


Tilbake til Ikkenytts forside