Ikkenytt:SV vil forby utslipp av dihydrogenmonoksid

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk

IkkeNytt: Den beste norske nyhetskilden på nett.

Til informasjon: du leste denne nyheten 8. mai 2021 nøyaktig klokka 11:13

6. januar 2010 


dihydrogenmonoksid (H2O) i sin naturlige form

SV vil forby utslipp av dihydrogenmonoksid. Dette har Ikkenytt fått vite fra en anonym kilde i partiet. SV begrunner sitt forslag med at alle kjemiske navn de ikke vet hva er, mest sannsynlig er klimagasser og dermed farlig for miljøet. SV går inn for å være dihydrogenmonoksid-nøytrale allerede i 2015. Norge vil i såfall bli det første landet verden som blir dihydrogenmonoksid-nøytrale, og dermed også et foregangsland innen bekjempelsen av klimautslipp.

Hvor mye dette vil ha å si for det totale utslippet av klimagasser i Norge, vil ikke SV gå inn på. Men de antar at utslipp av dihydrogenmonoksid er veldig høyt i Norge. Rapporter SV sitter på, tyder på at norske kraftselskaper er den største synderen. Ifølge rapporten er nemlig dihydrogenmonoksid et avfallstoff som dumpes rett i naturen i forbindelse med produksjon av vannkraft. Dette vil SV ha en slutt på, og setter som krav at alle vannkraftverk fra og med 01.01.2012 skal ha nullutslipp av dihydrogenmonoksid.

Ikkenytt prøvde via telefon å få en kommentar fra direktør i kraftselskapet Hafrsfjord angående kravet fra SV. Dessverre kom direktøren til skade for å forveksle Ikkenytts journalist med P4's "Vill i røret", og var derfor ikke i stand til å gi noen kommentar.


Tilbake til Ikkenytts forside