Ikkenytt:Samnorsk gjeninnføres

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

IkkeNytt: Den beste norske nyhetskilden på nett.

Til informasjon: du leste denne nyheten 29. mai 2020 nøyaktig klokka 14:14

26 mai 2008 


Før navneendringen
Etter namneendringa

I dag blei det kjend at samnorsk igjen blir gjeninnført på skoler over hele landet. Dette resulterer i at alle avgangselever på videregående skole til neste år (VG3) skal opp i eksamen i faget som har fått navnet norsk sidemål 2. Lærerene som ikke har hatt faget siden 1960-tallet er skeptiske, men i samnorskleira er det jubel og stor glede. Gjeninnføringen har vore den store kampsaken for landslaget for språklig samling siden Vogt-komiteen feiet dem av banen i 1970.

“Dette blir da eit to timersfag i tillegg til den vanlige norsk dansk/nynorsk undervisningen.” sier en stolt samnorskforkjemper Bjarne Grauten

Cola med i bildet[rediger]

For å gjøre det lettere for studentene å akseptere det nye språket, har Coca Cola gått med på å forandre navnet på den mest kjente drikken sin fra Coca Cola til Coca Colen, som da er i samsvar med oversettelsen fra engelsk til samnorsk. Selskapet sier til Ikkepedien at de er glade for å kunne hjelpe en slik sak, og at det er det minste de kan gjøre for å hjelpe samnorsken i gang mot det høydepunktet som det hadde rundt 1955.

Kilder[rediger]


Tilbake til Ikkenytts forside