Ikkepedia:Sletterådet

Fra Ikkepedia, det innholdsløse leksikonet
Hopp til navigering Hopp til søk
Søpla flyter – nå er det opp til oss å gjøre noe med det.

Ikkepedia satte søppeltømminga ut på anbud og lot oss inspirere av det effektive, offentlige byråkratiet. Den stå-på-vilja ymse etater har og deres klokketro på at å gjøre det samme om og om igjen til slutt vil lykkes etter mange nok fiaskoer inspirerte oss. Vi tok derfor lærdom av Oslo kommune og valgte Veireno AS som søppeltømmingspartner, men dessverre slo kommunen dem konkurs før de kom i gang hos oss. En komité nedsatt av Ikkepedias søppelnemnd, igjen utnevnt av Avdeling for andres indre anliggende ved Ikkepedia, reiste land og strand rundt på jakt etter den beste mulige partneren.

Etter månedsvis med reising, shopping og champagne, falt komiteen på å velge firmaet som tidligere hadde ansvar for å tømme søppel i Napoli (se illustrasjonsfoto til høyre). I tillegg til å tilby et kostnadsnivå som var nesten 18 % lavere enn Veireno, kunne firmaet skilte med et solid negativt rykte. Hva kunne vel gå galt? Alt, skulle det vise seg, og vi begynte å tvile på om byråkratenes metode egentlig ville gi oss suksess til slutt.

Imens Granskningskommisjonen for havarerte søppeltømmingsnemnders utnevnelse av komité til utvelgelse av søppeltømmingspartner innhenter data, utreder og bestemmer seg for om vi skal følge byråratiets linje, har vi igangsatt et eget, internt oppryddingsprosjekt. Velkommen til Sletterådet.

Vårt kjære leksikon blør. Visdommen eroderes bort, den i snitt 112,5 % korrekte informasjonen smusses til med lort, søle og udrikkelig billigvin som fjortishæren egenhendig har resirkulert, gribbene klorer i stykker en gang velformulerte setninger og måkene driter ut restene av det som en gang i tida var logiske resonnementer. Selv i de mørkeste kriker og kroker av dette nettsted hvis omfang overgår ethvert bibliotek siver gørra inn og fortærer leksikonet fra inn-, ut-, fram- og bakside. Noe må opplagt gjøres, men vi trenger hjelp.

Sletterådet har gravd etter DNA i Vladimir Lenins balsamerte lik, konsultert KrFs landsmøte og pelt Kim Jong-un i nesa på jakt etter råd. Resultatet er retningslinjer så autoritære og diktatoriske at selv NSDAPs fører i egen person ville vært imponert om det ikke var for at levningene hans ligger finpulverisert og flyter i Biederitz-elva.

Hva kan du som bruker gjøre for å bidra?

Registrer deg, slik at vi lettere kan holde styringa på hvem du er:

 • Terskelen for at vi sletter det du sender inn og kjører deg i trillebår på huet og ræva ut herfra heves noe
 • Du kan stolt se tilbake på bidragslista di og fortelle barnebarna dine om den gangen du fikk æren av å bli erklært Månedens Ikkepedianer
 • Du bidrar til at vi slipper å innføre unntakstilstand og stenge ned redigeringstilgangen for samtlige uregistrerte brukere.

Hjelp oss å finne og identifisere søpla:

 • Merk artikler med {{slett}}
 • Legg til forbedringsmaler
 • Skriv om bedritne artikler

Still like høye krav til egne bidrag som du ville stilt til rakfisk du (i edru tilstand) måtte fortære uten akevitt til å døyve:

 • Bruk huet og vis at du evner å bruke det til mer enn å henge hatten din på
 • Ikke vær politiker, på annen måte et lettkrenkt fjols eller inkontinent snørrunge (disse er kollektivt diskvalifisert fra deltakelse)
 • Kunne du solgt bidraget ditt til en sunnmøring?
 • Ville du fortsatt betalt for bidraget ditt dersom First Price lagde sitt eget alternativ?
 • Dersom bidraget ditt hadde vært spiselig, ville det vært i stand til å redde en vanlig Grandiosa fra å smake dvask papp med hint av noe som kunne tenkes å være paprika?
 • Ville du kunne fått en C eller høyere dersom du hadde levert bidraget ditt som semesteroppgave i filmvitenskap ved NTNU?

Gjør Paris-avtalen til skamme og sett deg skikkelig hårete mål – nullutslipp av søppel:

 • Ikke plag Ikkepedia eller vår frue og potet Sofia med internhumor
 • Bidrag er som gulasjsuppe – den smaker ikke mer spennende selv om du heller konditorfarge i den. Innse at dette betyr at ingen er interessert i å lese det samme pisset om hvor kjedelig det er å ha ræva så full av privilegier at du får gratis skolegang, bare fordi du har oppkalt artikkelen etter skolen din.
 • «Facerapes» var kult i sånn to dager en gang i 2006. Om du har behov for å skrive under fullt navn om hvor usedvanlig stort lem du har, eller hvor tilsvarende usedvanlig lite lem kameraten din har, prøv Klara Klok eller fortell det høyt, direkte til doskåla der du henger over den på din første fjortisfest etter å ha inntatt altfor mye av vinen du stjal fra kjelleren til far. Her skal det ikke være, og hvem er det du egentlig innbiller deg at bryr seg?
 • Kildesorter dritten din uansett hvilket hull den renner ut av; i de fleste tilfeller er den organisk og kan deponeres i grønn pose, men under ingen omstendigheter i tekstfelt her på Ikkepedia

Sist, men ikke minst: ikke sitt på tastaturet. Det ser først og fremst lettere tilbakestående ut, men har også en lei tendens til å produsere utolkelige tekster som er så mangelfulle at de ikke engang kan resirkuleres til miljøvennlige avfallsposer. For din egen del kan du med fordel også tenke på de mange e.coli-koloniene du gjennom slik utilbørlig atferd bidrar til å bygge opp mellom tastene.

Hva kan admins gjøre?

Det vil du ikke vite engang, men du kan bruke fantasien og se for deg et scenario med deg, en heisekran, en vrengt lampeskjerm, en sadistisk administrator og harsk, raffinert solsikkeolje fordelt på et dusin hvitslipte whiskyglass. Comprende?