Ikktionary:L

Fra Ikkepedia, det innholdsløse leksikonet
Hopp til navigering Hopp til søk
Pencil2.jpg
Velkommen til Ikktionary, en ikkeordbok med alt som alltid bør være usagt.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å *


L[rediger]

Lakter[rediger]

Lakter (Verb) - Beskriver handlingen å drikke melk samtidig som man begynner å le. Laktere (reverb) - Når melken man drikker samtidig som man begynner å le, velger å komme ut av nesen.

Landbruk[rediger]

Ikke helt billig måte å bruke landet på. Se Landbruksoppgjør.

Landbruksoppgjør[rediger]

Bøndenes årlige "tenk-på-et-tall" lek. Koster alltid mer enn tomatene smaker. Se også Kulturlandskap.

Langgraf[rediger]

Når du lager en graf i excel og verdiene blir såpass lange at de går over 2 sider, og du må skrive den ut på to sider for så å lime den sammen igjen for å se grafen. Da har du herved en langgraf.

Langtveikkistan[rediger]

Et land som er like langt inni sin egen verden som alle osloværinger. Kun besøkt av Lars Monsen.

Lanterne[rediger]

Lanterne (verb) - Lys som hjelper uerfarne sjøfolk med å holde rede på hva som er høyre og venstre på båten sin. Se styrbord og babord. Nei forresten, ikke gjør det, vi har sikkert ikke en artikkel om det uansett.

Lanternevann[rediger]

Lanternevann (Verb) - fylles på lanterner av en latrinehund via den karismatiske flasken på halsen.

Lapskaus[rediger]

En matrett som fremstilles med det en har for hånden. Typisk når kjøleskapet skal ryddes for gamle utgåtte varer, så kan disse brukes i lapskausen. Man skal likevel være litt forsiktig med gammel inntørket geitost, samt gamle grillpølser som har skiftet farge fra grønn til blå.

Latskap[rediger]

Fingrene...... såå...... slitne............ AHRGGH!!!

Latrinehund[rediger]

St.Bernhardshund med en dorull isteden for konjakk-kagge....

Lav på pæra[rediger]

En lav på pæra-situasjon forekommer da en person forteller om hvor høy han er da han egentlig er lav. Situvasjonen blir ofte oppfattet som svært ubehagelig for tilhørerene. Personer som ofte er lave på pæra er kjepplave.

Legering[rediger]

En lukket krets med kirurger....

Leiebil[rediger]

Stavangerperson som har begynt å bruke sykkel; "Eg e' så leie bil".

Leirfjording[rediger]

En hest som springer rundt med leirtøfler langs fjordene på vestlandey

Lemus[rediger]

Når dama snur baken mot vinden....

Leia(v)mus[rediger]

Når du kunne tenke deg å prøve noe annet...

Lesestoff[rediger]

Oppkvikkende narkotika som særlig skjerper synet og er dermed meget gunstig når man skal gjøre norsklekser, studere anatomi eller lese avisa. Tilgjengelig i form av pulver, piller, sprøyter, energidrikker, magiske brownies og frossenpizza.

Lillemyk[rediger]

Norsk versjon av verdens mest utbredte og impotente dataselskap.

Lite sted[rediger]

Når det står "Velkommen" og "Takk for besøket" på samme skiltet.

Livet[rediger]

En svært smittsom sykdom som trolig oppstod for noen millioner av år siden. Den hittil mest dødelige sykdommen som er, da ingen enda har overlevd.

Lommelerke[rediger]

Artig fugleart som bygger rede i lommene til vanlige folk.

Lommetyv[rediger]

Person som stjeler folks lommer. Muligens fordi de elsker fugler. Man skal være veldig forsiktig med å be mindreårige gutter lete i lommen etter bilnøklene eller godterier etter et lommetyveri. Da kan man fort komme i klammeri med politiet. Dette har bl.a. en familiefar fra Bergen fått erfare.

Lompe[rediger]

Lefser laget av kikkerter som man pleier å rulle gulrøttene sine inn i.

Lopadotemachoselachogaleokranioleipsanodrimhypotrimmatosilphioparaomelitokatakechymenokichlepikossyphophattoperisteralektryonoptekephalliokigklopeleiolagoiosiraiobaphetraganopterygon[rediger]

I følge de smarte gutta på wikipedia, skal Lopadotemachoselachogaleokranioleipsanodrimhypotrimmatosilphioparaomelitokatakechymenokichlepikossyphophattoperisteralektryonoptekephalliokigklopeleiolagoiosiraiobaphetraganopterygon være verdens lengste ord med sine 183 tegn, og oppstammer opprinnelig fra det greske ordet λοπαδοτεμαχοσελαχογαλεοκρανιολειψανοδριμυποτριμματοσιλφιοκαραβομελιτοκατακεχυμενοκιχλεπικοσσυφοφαττοπεριστεραλεκτρυονοπτοκεφαλλιοκιγκλοπελειολαγῳοσιραιοβαφητραγανοπτερύγων. Prøv å uttale ordet korrekt i første forsøk uten å trekke pusten!

Lydløs[rediger]

En lydløs en kommer snikende med sterk, råtten lukt og uten far.

Lys i husene[rediger]

Oversolgt argument i bøndenes kamp for mer penger. Ofte i samme setning som "kulturlandskap". Høres ikke så ofte etter at det ble innført fotosensorer langs E6 som automatisk slår på og av lys i husene når byfolk kjører gjennom grisgrendte strøk av landet. Når det ikke lenger var behov for bønder til å operere lysbryterne ble det også mye billigere å bo i byene.

Lysrør[rediger]

Når det blir kluss/rør med lysriggen på en konsert/teaterforestilling. Dette kan skje dersom lyset ikke oppfører seg som det skal. (Se: "Rampelys")

Lærer[rediger]

En person som hjelper deg med problemer du ikke ville hatt uten ham/henne.

Løgn[rediger]

Det finnes mange typer løgner. De mest vanlige er hvit løgn, skitten løgn og ren løgn, men det finnes også mindre vanlige typer som blank løgn, skjult løgn og skitprat.

Løkringer[rediger]

Ringer man tar rundt løkene/testiklene når man har sex. Brukes mest av perverse og homofile. Selges på internett og på gatekjøkken siden det er der perverse og homofile vanker.

Løsningsdesorientert[rediger]

"Løsningsdesorientert" er definert som antonymet (antonym: pseudointellektuelt ord for motsetningen til et begrep (pseudointellektuelt: verdens mest paradoksale ord)) til begrepet løsningsorientert. Siden dette begrepet igjen ikke er definert, så er dette en svært lite hjelpsom artikkel. Det beste er å eksperimentere litt med det. Safety first!

Løsningsorientert[rediger]

"Løsningsorientert" er et diffust ord som har kommet på moten. Det har den fine egenskapen at det høres veldig flott ut, samtidig som ingen har noen anelse om hva det egentlig betyr. De fleste er inneforstått med dette, og det er blitt mottakernes aksepterte rolle å nikke alvorlig og forstående når ordet blir brukt, istedenfor å påpeke at her er det noen som sliter med å finne mening til ordene, fremfor ord til meningene.