Ikktionary:L

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk
Pencil2.jpg
Velkommen til Ikktionary, en ikkeordbok med alt som alltid bør være usagt.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å *


L[rediger]

Lada[rediger]

En tresort som brukes til å lage Securitas alarmer med.

Lakter[rediger]

Lakter (Verb) - Beskriver handlingen å drikke melk samtidig som man begynner å le. Laktere (reverb) - Når melken man drikker samtidig som man begynner å le, velger å komme ut av nesen.

Landbruk[rediger]

Ikke helt billig måte å bruke landet på. Se Landbruksoppgjør.

Landbruksoppgjør[rediger]

Bøndenes årlige "tenk-på-et-tall" lek. Koster alltid mer enn tomatene smaker. Se også Kulturlandskap.

Langgraf[rediger]

Når du lager en graf i excel og verdiene blir såpass lange att de går over 2 sider, og du må skrive den ut på to sider for så å lime den sammen igjen for å se grafen. Da har du herved en langgraf.

langtveikkistan[rediger]

et land som er like langt inni sin egen verden som alle osloværinger. Kun besøkt av Lars Monsen.

Lars[rediger]

Lars monsen wannabes, finnes flere eksempler desverre. Ingen kan ta over rollen til Lars Monsen

Lanterne[rediger]

Lanterne (verb) - Lys som hjelper uerfarne sjøfolk med å holde rede på hva som er høyre og venstre på båten sin. Se styrbord og babord. Nei forresten, ikke gjør det, vi har sikkert ikke en artikkel om det uansett.

Lanternevann[rediger]

Lanternevann (Verb) - fylles på lanterner av en latrinehund via den karismatiske flasken på halsen.

Lapskaus[rediger]

En matrett som fremstilles med det en har for hånden. Typisk når kjøleskapet skal ryddes for gamle utgåtte varer, så kan disse brukes i lapskausen. Man skal likevel være litt forsiktig med gammel inntørket geitost, samt gamle grillpølser som har skiftet farge fra grønn til blå.

Latskap[rediger]

Fingrene...... såå...... slitne............ AHRGGH!!!

Latrinehund[rediger]

St.Bernhardshund med en dorull isteden for konjakk-kagge....

Lava[rediger]

Lava er en rød, flytende masse som gamle mc hamstere liker å samle på. Blir ofte forvekslet med ost på grandiosa.

Lav på pæra[rediger]

En lav på pæra-situasjon forekommer da en person forteller om hvor høy han er da han egentlig er lav. Situvasjonen blir ofte oppfattet som svært ubehagelig for tilhørerene. Personer som ofte er lave på pæra er kjepplave.

Leet[rediger]

ett merkeligt skriftspråk som skrives slik 3g k4/\/ !)3++4 l|77. mange nerder synes det er fett å være litt 1337.

Legering[rediger]

En lukket krets med kirurger....

Lego[rediger]

Lego er en genial oppfinnelse som får mange barn til ikke å plage foreldrene sine. Lego er faktisk navnet på et merke byggeklosser som er blitt særlig populært i Norge. Befolkningen skjønner ikke hvordan plastikklosser kan ha så mange og fine farger.

L. er også det som Siv Jensen og andre politikere leker med i fritiden. Lars Monsen har en viss forkjærlighet for disse leketøyene.

Romfergene blir bygget av legoklosser.

Leiebil[rediger]

Stavangerperson som har begynt å bruke sykkel; "Eg e' så leie bil".

Leirfjording[rediger]

En hest som springer rundt med leirtøfler langs fjordene på vestlandey

Lemen[rediger]

Eksplosiv håndgranat kledd i pels.

Lemus[rediger]

Når dama snur baken mot vinden....

Leia(v)mus[rediger]

Når du kunne tenke deg å prøve noe annet...

Lesestoff[rediger]

Oppkvikkende narkotika som særlig skjerper synet og er dermed meget gunstig når man skal gjøre norsklekser, studere anatomi eller lese avisa. Tilgjengelig i form av pulver, piller, sprøyter, energidrikker, magiske brownies og frossenpizza.

Lillemyk[rediger]

Norsk versjon av verdens mest utbredte og impotente dataselskap.

Linux[rediger]

Noe veldig nerdete som folk som liker å lære opp pingviner til å danse, det beste resultatet hittil kan ses i filmen "Happy Feet".

Lite sted[rediger]

Når det står "Velkommen" og "Takk for besøket" på samme skiltet.

Livet[rediger]

En svært smittsom sykdom som trolig oppstod for noen millioner av år siden. Den hittil mest dødelige sykdommen som er, da ingen enda har overlevd.

Lom[rediger]

En frukt som vokser på flymotorer. Brukes forøvrig til å drepe fugler med.

Lommelerke[rediger]

Artig fugleart som bygger rede i lommene til vanlige folk.

Lommetyv[rediger]

Person som stjeler folks lommer. Muligens fordi de elsker fugler. Man skal være veldig forsiktig med å be mindreårige gutter lete i lommen etter bilnøklene eller godterier etter et lommetyveri. Da kan man fort komme i klammeri med politiet. Dette har bl.a. en familiefar fra bergen fått erfare.

Lommis Gutterompikum[rediger]

En Tidligere ukjent apeart, som har eksistert i tusenvis av år. Lommis Gutterompikum ble nylig oppdaget av han Kripos, da han møtte Lommemannen. Lommemannen er en Lommis Gutterompis.

Lompe[rediger]

Lefser laget av kikkerter som man pleier å rulle gulrøttene sine inn i.

Lopadotemachoselachogaleokranioleipsanodrimhypotrimmatosilphioparaomelitokatakechymenokichlepikossyphophattoperisteralektryonoptekephalliokigklopeleiolagoiosiraiobaphetraganopterygon[rediger]

I følge de smarte gutta på wikipedia, skal Lopadotemachoselachogaleokranioleipsanodrimhypotrimmatosilphioparaomelitokatakechymenokichlepikossyphophattoperisteralektryonoptekephalliokigklopeleiolagoiosiraiobaphetraganopterygon være verdens lengste ord med sine 183 tegn, og oppstammer opprinnelig fra det greske ordet λοπαδοτεμαχοσελαχογαλεοκρανιολειψανοδριμυποτριμματοσιλφιοκαραβομελιτοκατακεχυμενοκιχλεπικοσσυφοφαττοπεριστεραλεκτρυονοπτοκεφαλλιοκιγκλοπελειολαγῳοσιραιοβαφητραγανοπτερύγων. Prøv å uttale ordet korrekt i første forsøk uten å trekke pusten!

Luis Garcia[rediger]

Fyllesvin fra Toten og trekkspill- missbruker. Skal angivelig ha sparket en rund lærkule langs en lang gresseng en gang i 1998. Luis brakk tåa i forsøket. Gressengen inneholdt flere mennesker som hadde samme intensjoner.

Lydløs[rediger]

En lydløs en kommer snikende med sterk, råtten lukt og uten far.

Lys i husene[rediger]

Oversolgt argument i bøndenes kamp for mer penger. Ofte i samme setning som "kulturlandskap". Høres ikke så ofte etter at det ble innført fotosensorer langs E6 som automatisk slår på og av lys i husene når byfolk kjører gjennom grisgrendte strøk av landet. Når det ikke lenger var behov for bønder til å operere lysbryterne ble det også mye billigere å bo i byene.

Lysrør[rediger]

Når det blir kluss/rør med lysriggen på en konsert/teaterforestilling. Dette kan skje dersom lyset ikke oppfører seg som det skal. (Se: "Rampelys")

Lærer[rediger]

En person som hjelper deg med problemer du ikke ville hatt uten ham/henne.

Lættis[rediger]

Lættis er en populær, kurdisk gryterett som består av én ingrediens fra alle verdens land. Det var kokken, Mullah Krekar som var oppfinneren av denne legendariske retten. Fra Norge er ingridiensen brunost med.

Løen[rediger]

Ting som ikke er helt som de skal, kan også omtales som vaklevorene.

Løgn[rediger]

Det finnes mange typer løgner. De mest vanlige er hvit løgn, skitten løgn og ren løgn, men det finnes også mindre vanlige typer som blank løgn, skjult løgn og skitprat.

Løkringer[rediger]

Ringer man tar rundt løkene/testiklene når man har sex. Brukes mest av perverse og homofile. Selges på internett og på gatekjøkken siden det er der perverse og homofile vanker.

Løsningsdesorientert[rediger]

"Løsningsdesorientert" er definert som antonymet (antonym: pseudointellektuelt ord for motsetningen til et begrep (pseudointellektuelt: verdens mest paradoksale ord)) til begrepet løsningsorientert. Siden dette begrepet igjen ikke er definert, så er dette en svært lite hjelpsom artikkel. Det beste er å eksperimentere litt med det. Safety first!

Løsningsorientert[rediger]

"Løsningsorientert" er et diffust ord som har kommet på moten. Det har den fine egenskapen at det høres veldig flott ut, samtidig som ingen har noen anelse om hva det egentlig betyr. De fleste er inneforstått med dette, og det er blitt mottakernes aksepterte rolle å nikke alvorlig og forstående når ordet blir brukt, istedenfor å påpeke at her er det noen som sliter med å finne mening til ordene, fremfor ord til meningene.