Ikktionary:O

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
Pencil2.jpg
Velkommen til Ikktionary, en ikkeordbok med alt som alltid bør være usagt.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å *


O[rediger]

Obo[rediger]

Obo er et uspillelig instrument som ikke låter bra hva enn man gjør! Kan sammenlignes med ei and som virkelig ikke har det godt! eneste som er verre er en bratsj eller en pikkolofløyte.

Oksetunge[rediger]

Et lett pålegg....

OL[rediger]

Hypotetisk skirenn i Oslo 2018. Ryktene sies at bikkja til Lars Monsen skulle delta!

Olekårejonnybjørnarne[rediger]

Mye brukt mannsnavn på Tveita, Stovner og Ammerud på '70-tallet. Som regel kalt Olekårejonnybjørn blant venner.

Olsenbanden[rediger]

Olsenbanden er en gjeng kåte runkiser som aldri får seg damer, uansett hvor hardt de prøver. Nå er det også laget filmer om dem, hvor det ender med at de kommer i fengsel for barnemishandling i stedet.

OMF[rediger]

Omf, også kjent som Ordet Med Feilen... Omf er eit ord ingen veit kva det er, nesten som [brnjyb].

Onani[rediger]

Dialekt for under ni / mindre enn ni. Læreren: Per har 10 klinkekuler i lommen. Så spiller han bort to i friminuttet. Hvor mange har han igjen? Eleven: Vett'kje, men de e onnani.

One knight stand[rediger]

Vanlig kampoppsett for riddere i Litt-over-middels-alderen. Målet var å stå oppreist lengst mulig mens man kastet pinner, grønnsaker, husdyr eller defekt datatilbehør på motstanderen for å få ham til å falle. Hele konseptet fikk en ny mening da bokstaven "K" ble forbudt i Frankrike i 1820.

Onomatopoetikon[rediger]

Et lydhermende ord. Sier du "ost" så sier ordet "osst".

Ontonasjon[rediger]

Å skulle forsøke å spille rent (usurt) på et blåseinstrument etter at noen har holdt opphørssalg på ambisen (leppemuskulaturen) din. Springer ut av "intonasjon" som faktisk er et seriøst begrep og handler om å treffe tonene ordentlig, rent og pent.

Operahuset[rediger]

Liten, men meget dyr og kostbar marmorbelagt skibakke i Oslo. Om sommeren kan man stå på rullebrett og stupe i vannet.

Opp-ned tekst[rediger]

˙əʞɐqlıʇ ƃo ɯəɹɟ ʇəpoɥ ələɥ ɹıɹʌ uɐɯ ɯos ƃıpıʇɯɐs 'pəu-ddo uəuıʞsɐɯɐʇɐp ələɥ ɹnus uɐɯ ʇɐ pəʌ səƃɐl uəʇsʞəʇ əuuəp ˙ɐıpədəʞʞı ı ʇʞnɹq əʎɯ ɹə ɯos əʇåɯəʌıɹʞs uə ɹə ʇsʞəʇ pəu-ddo

Optiker[rediger]

Person i et firma som tar 8.400,- for brille med verdi 218,- kroner

Optikum[rediger]

Jernoverdekt betongsarkofag med eget avløpssystem for person i firma som tar 8.400,- for brille med verdi 218,- kroner.

Ordsammensetninger[rediger]

Ordsammensetninger er et ord som består av "ord" og "sammensetninger" og er sammensatt av to ord, Overbuljongterningpakkemesterassistent (scroll ned n00b)er også et sammensatt ord

Ordstoppelse[rediger]

Tilstand som kan inntreffe når en person snakker og det plut

Orgasme[rediger]

Morsom liten ting som kan oppstå i munnen ved stimulering av øret. (Try this at home!)

Ormflapper[rediger]

Ormflapper er et navn på en person som liker å flappe ormen.

Oslo[rediger]

et sted langt sør på kartet. osloværinger tror oslo er verdens navle men det er det ikke. vi må unnskylde dem de vet ikke bedre. mange osloværinger går på ski noe som også er et tegn til lav intelligens...

Oslo-avtalen[rediger]

Oslo-avtalen er en avtale fra 1991 mellom Norge og USA der det ble avgjort en gang for alle at bruk av anriket uran i loffproduksjon og steking skulle forbys, mye takket være Tèrbhaed Phrexegèls forhandlingsegenskaper. Som bieffekt ble det innført fred i Midt-Østen.

Oslohøvel[rediger]

Kommunalstatsråd fra Senterpartiet som vil flytte ut statlige etater til distriktene. Antatt tidsforbruk, se til helvete fryser.

Oslolosen[rediger]

Jæ vetta faaenhvemde ær jeii vell!!!1 Også kjent for å ha tatt livet av Jørn Hoel.. Men det var før åttern kunna vri!

Ostehøvel[rediger]

et snedig dekknavn for en oppfinnelse macgyver fant opp sammen med lars monsen før istiden, sånn at de kunne bekjempe mammutene med en arm bundet på ryggen.

Ostepopp[rediger]

Defineres som poppet ost. Nytes godt på torsdager, men kan også nytes på hvilken som helst dag. Nytes helst alene i en sofa.

Oval[rediger]

Lovsang til verdens største pattedyr.

Overbuljongterningpakkemesterassistent[rediger]

Yrke: En overbuljongterningpakkemesterassistent er en person med høyere utdanning innen pakking av buljongterninger, og som har vunnet bedrifts-NM i buljongterning-pakking.

Overgåer[rediger]

Han ekstremt irriterende typen på jobben som alltid har gått lengre, vært lengre oppe eller spist mer eller (osv) enn alle andre. Når du feks sier at du har hatt tyver på besøk, vil han umiddelbart si :"hah, jeg hadde tredver, minst!"

Overgåerer[rediger]

Enda verre enn Overgåer...

Oi Sann[rediger]

Hermeord (se Åi Sann). Kan også betegne at noe blir kostbart, som når rørleggeren ligger inne i kjøkkenskapet og sier Oi sann. Også om mye brukt metode for å lage vannvittig salt suppe, som når lokket på saltbøssa faller av og innholdet tømmes i suppa: "Oi sann".