Ikktionary:R

Fra Ikkepedia, det innholdsløse leksikonet
Hopp til navigering Hopp til søk
Pencil2.jpg
Velkommen til Ikktionary, en ikkeordbok med alt som alltid bør være usagt.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å *R[rediger]

Rabiat[rediger]

adj.(mer-,mest-) godlynt, avbalansert, rolig. Fordelaktige egenskaper som psykologer, tannleger og flykapteiner besitter.

Radiostyrt fly[rediger]

Ustyrlig fly som styres etter beste evne ved hjelp av en radio. Radioen bør ikke være innstilt inn på Radio Norge, NRK P1 eller P4. Det beste er om radioen rettes inn mot flyets radio, men flyet styrter likevel, samme hva man gjør eller ikke gjør.

Rakereikke[rediger]

Svar på spørsmålet "Årakerereia?"

Rampelys[rediger]

Lys som ikke oppfører seg slik det skal. For eksempel ved å ikke begynne å lyse når man skrur på lysbryteren. Man sier da at pæra har gått, men ingen vet med sikkerhet hvor pæra har gått, eller hva den gjør der den måtte befinne seg. Dette vil som regel skape Lysrør.

Rappere[rediger]

En type mennesker som liker å snakke fort, ofte til stereotype rytmer. De snakker alltid om hvor mye bedre de er til å snakke fort enn alle andre. Kan minne om, men må ikke forveksles med bergensere. Er lett igjenkjennelig da de krangler med seg selv

Rasist[rediger]

(Ras:ist) (Adjektiv)

En av mange artikkel-dødsårsaker på ikkepedia.

Raspberry Pi[rediger]

(norsk: bringebærpai) uspiselig rektanguær pai som inneholder datakomponenter.

Rekursiv[rediger]

For definisjon se "Rekursiv"

Religion[rediger]

Roten til alt vondt. All religion burde vært forbudt.

Renati[rediger]

Selges som et stylingprodukt for hodehår, men brukes hovedsaklig til å temme kjønnshårene (gjøre de mørkere) til lettere forvirra, morbide tenåringer med mindreverdighetskompleks. Morten Gamst Pedersen er forøvrig Hårproduktets ansikt utad.( Montro hvorfor? Trenger han?)

Restkatt[rediger]

Den siste katten.

Restskatt[rediger]

Når alle andre har betalt sin skatt med glede er det mulig å betale resten. Etter Skattedirektorotets motto: "Det er nok skatt til alle".

Rev[rediger]

Et rødpelset dyr som er kjent for å være slu. Den blir aldri overrasket, fordi den rasker over isen. Kan røykes. Er også brukt til å beskrive menneskers bakpart. Eks: Du har en stor rev.

Rhesus[rediger]

Er Mexicanernes forsøk på å overbevise resten verden om at Jesus kom fra mexico,å vandret over grensen til USA.Derfor hevder så mange Mexicanere sin rett til å følge i hans fotspor.

Rikskonsert[rediger]

Konserter arrangert kun for velstående

Risa[rediger]

Navnet på mafiaen i sørnorge, er nermere 100 år gammel og stammer fra et klyngetun på Jæren. Du kan kjenne igjen medlemmer av denne mafiaen på de røde klærne, det tomme blikket og de møkkete hendene. Risa har som hovedmål å ta over først Norge, så hele verden. Til nå har de greidd å okkupere alle byene langs Jærbanen og flere byer og tettsteder fra Egersund til Kristiansand.

Rissa[rediger]

Tettsted i Trøndelag. Uttales "Ressa".

Risikabel[rediger]

En noe uvanlig, men praktisk måte å frakte ris over lengre avstander. Ris-i-kabel. Kan også være en avstraffelse, ikke ris på rompen, men på forsiden, alstå på kablen, og det gjør jævla vondt.

Rive[rediger]

Kjekt å ha når du skal rake veien hjem …

Rombeporfyrkonglomerat[rediger]

Et langt artig ord som bare kan få folk til å le når de er overtrøtte eller overstimulert av kjemisk indusert rus.

Romjulen[rediger]

(Rom)(Jul)(En) Et begrep som nyttes når kapteinen (Captain Morgan) har gitt ordre om å gi noen juling. Derav Rom-Jul-En.

Noen vil da bli No-En. Dermed: Gi NO EN Rom-Juling

Rogdo[rediger]

Rogdo er eit Høvdingdømme på Vestlandet. Landet på 1 kvadratkilometer og har ca 30 innbyggjrarararar er ikkje oppdaga endå.

Rotmix[rediger]

Rotmix er en genial blanding av alt som er under bakken, fra røtter på trær til slektsrøttene til kongelige fra gamle dager. Hvis du har for mye rotmix på rommet ditt blir det veldig rotete, fordi hver dag rundt klokken 6 - 7 om ettermiddagen så slår den seg løs, og da er det veldig viktig å låse den inne i skuffer eller skap

Rulpe[rediger]

Ord som beskriver at noe er umenneskelig ekkelt, stygt, kvalmt, osv. Når det brukes i sammenheng med sex (rulpesex) peker man tilbake på utrolig ekkel sex (rare fetisjer, "golden showers", etc.)

Rumpe[rediger]

Hårete objekt man normalt setter magen, brukes til å eventuelt kjøle ned øl og urinprøver. Bruker batterier, og lekker som oftest brun gele, må vaskes ofte og tørket med brokkoli. Advarsel: Ikke putt finger i det brune hull, 2 mennesker i året dør av avkuttet sitron og finger.

Rundkjøring[rediger]

Lyskryss for fargeblinde. 29 stk. befinner seg på E-6 i Steinkjer. De to andre er sør for Dovre. Hekkested for uante mengder russ i tiden før 17. Mai.

Rundstykke[rediger]

Rundstykke er det samme som en Brødhilsen som forandret to menneskers forhold til hverandre.

Runescape[rediger]

En forkortelse av "Run, escape!" som er en veldig kjent filmreplikk fra filmen Forrest Gump Spillet har også jææææævla dårlig grafikk, men idioter fra Sverige og Tyskland sitter ennå å spiller det.

Russ[rediger]

Tilstand, avgangsklassen på videregående skole (rød, blå, grønn, svart eller hvit), evt grunnskolen (oransje) eller barnehagen (rosa). Navnet har sitt opphav i den til dels store mengden alkohol som blir konsumert, og vedkommende blir rusa - russ … Kan også uttales med én S.

Rævhatt[rediger]

Person som har dytta huet så langt oppi ræva si at han verken hører eller ser det som er rundt seg.

Rævhatteri[rediger]

  1. Rævhattete oppførsel
  2. Nettmobbing

Rævgulp[rediger]

Fis som inneholder et hint av avføring. Er som regel en uønsket hendelse.

Røde hunder[rediger]

Svært smittsom hundesykdom. Denne tilstanden forårsaker alle hunder innenfor et 10km2 område til å bli røde i 27.5 min før de skifter farge til lettere gul i et par minutter og deretter løper mot sverige for å kjøpe billig kjøtt.

Røk[rediger]

Liten pinne som smaker kokte poteter. Oppfinnelse av MacGyver. Lagd av tyske rosiner, majones, kylling og toårgammel melk. Uttales røøjkk.

Rømmegrøt[rediger]

Rømmegrøt er grøt som nissen ikke fant, og som har stått på løen helt til høsten. Den blir oppdaget på høsten, rett før slåtten når alt gresset fra årets slått skal legges i hus, så dyrene har mat for vinteren.

Røsk mæ[rediger]

I tr.heim sei dæm d:D Kan eventuelt skje langsomt, noe som - målgruppen tatt i betraktning - sier en del.