Ikktionary:T

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
Pencil2.jpg
Velkommen til Ikktionary, en ikkeordbok med alt som alltid bør være usagt.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å *


T[rediger]

T9onym[rediger]

Maxi - Nazi

Kamel - James

Jødedo - loffen / lodden

Kondom - London

Sengs - Penis

Et - Du

Miriam - Mishan

Nesna - Merøb

Kuk - Jul

Edru - Fest


Til tider ubegripelig norsk i en mobiltelefonordliste.

Taigaen[rediger]

Skogslette som starter like øst for Hamar og strekker seg, med et kort opphold for Østersjøen, til Vladivostok. Eneste tilløp til sivilisasjon (inkludert Hamar) er Minsk.

Tampong[rediger]

Et backhandslag i bordtennis av ekstrem vanskelighetsgrad. Går ut på å slå pongen så svakt som mulig at du forvirrer motstanderen.

Tang[rediger]

Parykk som kan finnes ved kysten av Norge, Bolivia og Sveits. Kan til nød brukes som vomfyll. Nært beslektet med tare.

Tangent[rediger]

(Konj.) Sammensatt av ordene tang og ent (uutviklet stavemåte av ordet endt). Stammer fra det gamle Hellas, og betyr noe i likhet av avsluttet tang. Tangenter finner man som regel i trange, røykfulle og tettpakkede lokaler der folk drikker seg fulle på tøysevann o.l. (i overført betydning: bar). Kan i nødstilfeller brukes som et matematisk begrep (se Agurk for nærmere forklaring)

Tannbørste[rediger]

Bør ikke forveksles med tannbørse.Brukes gjerne før og etter man har sovet, Tannbørsten er originalt fra jungelen, fra der den lever av å pusse tennene på ville dyr. I nyere tid har forskerer funnet en måte å lage en syntetisk tannbørste. Eventuelt, hvis man ikke liker å bruke tannbørste kan man skylle tennene i brus før man legger seg.

Tannkrem[rediger]

Djevelens verk. Han bruker det til å pine tapte sjeler i evig skum.

Tannlege[rediger]

En samvittighetsløs sosiopat som stikker metall i munnen din. Det skjer utenom måltider.

Tannpasta[rediger]

Spaghetti med tomatsaus og melketenner fra små barn.

Tarzan[rediger]

Skummel mann som lever med apene.

Telechubbies[rediger]

Det opprinnelige navnet til Teletubbies. Byttet navn da folk flest i Amerika følte seg krenket av navnet.

Telemetri[rediger]

Geometri via telefon

Teppebombing[rediger]

Bomber som ofte blir brukt til å fjerne tepper som ligger på uønskede plasser som for eksempel på soverom, i stuer, på badet osv. Som oftest utført av menn. Til tider fjernes det også mennesker som befinner seg på teppene.

Teppebomping foregår i de tusen Norske hjem mellom mandag og fredag. Bombene er oftest gråbrune og lusker rundt i huset d alle er på jobb. De bomber seg ubemerket inn på alle tepper, etter at avkommet har trengt de ut fra alle hjørner og kroker. På teppene får de godt feste,og ligger der ubeskyttet til fredagen. Da kommer husets eier hjem sliten fra jobb, og passe forbannet over å oppdage bombarderingen av husets tepper. Huseier fatter mot og har bomberaseri i blikket. De største teppene på 8 kvadrat blir dratt ut av huset. I raseri, så veier de ikke mere enn et frimerke. Ut henges tepper, og husets medbeboer, oftest en mann, blir jaget ut for å slå løs på teppene. Så blir de hengende der utover noen timer, før de smelles på plass igjen, i et like stort raseri. Sånn får de fred til neste helg

Terrakottakrigere[rediger]

Mystiske krigere som jobbet for kongedømmet Terra Securities.

Test[rediger]

Dette er en test.

Testikler[rediger]

Testikler er et melkeprodukt som blir importert fra Sverige, Tyskland og Kina. Disse testiklene har eksistert i århundrer.

Tidsklemma[rediger]

Rammer alle en gang i blant, men spesielt kvinner som fortsatt ønsker å gå på fest med venninner, trene, bli kjent med nye mennesker, være aktiv i jobben og drive frivillig arbeid i en organisasjon selv om hun er gift og har fått barn nummer tre, og har en latsabb av en samboer som aldri tar ansvar for noe annet enn seg sjøl, og knapt nok det.

Tiger[rediger]

Et oransje dyr med fancy striper som spretter rundt på den overraskende intakte halen sin.

Tigger[rediger]

Menneskefarget, u-stripete symptom på fattigdom, eller latskap.

Tingenes Herre[rediger]

Den tredelte filmserien til Ivo Caprino om det bittelille trollet fra hedmarken som hadde en spesiell ring.

Tisjar[rediger]

Slængord som blir mye brukt av elever når lærerne går ut for å f.eks. kopiere et ark. Da har elevene det gøy, helt til en såkalt Tisjar-vakt sier ifra at læreren kommer. Det samme blir veldig ofte brukt av lærerene når rektor er ute av lærerværelset. Ordet er slæng, men stammer egentlig fra akustisk som er et språk som ble brukt mye under den tristiske tiden. Der er ordet Bikjar som igjen på Norsk betyr Hunder. Tisjar vil da egentlig bety hunden kommer, og det er jo fult forstålig ettersom lærere ofte bjeffer for at elever skal være stille.

Tog![rediger]

Stavangersk koseuttrykk. Brukes gjerne når du 7 ganger har forklart en østlending vitsen med vitsen og han ennå'kje he'tog'an.

Toga[rediger]

Tog med en for mange bokstaver, eller bare et laken. Ble brukt av gamle grekere som ville ha mulighet til å ta av seg fort.

Togduan[rediger]

Stavangersk spørreuttrykk, brukes når du har forklart en østlending yndlingsvitsen din.

Tokio Hotel[rediger]

Det nye bandet med mange hit låter, mest likt av 12-13 åringer (jenter) som prøver å oppdage rock musikk, på en veldig, veldig feil måte. Disse jentene blir ofte misforstått fordi de er forelsket i gutter som bruker mer H&M eyeliner, dipliner, og øyenskygge enn det de selv gjør. Dvs vokalisten i Tokio Hotel; Billie Jean Lise-Lotte

Tomat[rediger]

En mindre enn tremat. Brukes også på enkelte SFO'er her i landet om mat klokken 2.

Torader[rediger]

Lite, enkelt trekkspill for de med to fingre. Lyden er like enkel med bare to toner. Tilpasset enkle mennesker. Enkelt og greit. Det finnes en variant med Svensk system. Den har bare en rad og en tone. Svensker er særdeles enkle.

Toraen[rediger]

Vanskelig å få tak i, men brenner utrolig godt

Tornado[rediger]

Utedass i treverk. Hvor det ofte forekommer fliser, eller torner på toalettrammen. Man kan gjerne komme med utallelser som "det var litt av en tornado" etter å ha gjort sitt fornødne på en slik.

Tran[rediger]

Tran er en seig masse som blir laget av spill-olje og råtten fisk. Her i Norge er det bare satanister som drikker tran for det synest at det smaker jævligt. tran brukes også i dagliglivet, da man kan utvinne amalgam fra dette.

Transport[rediger]

Samlebegrep for idretter som inkluderer større eller mindre mengder med tran. De mest utbredte er tranbowling, tranpoker, trankasting, tranfotball og 100 meter butterfly i tran.

Trav[rediger]

Tidsfordriv for sære, middelaldrene menn. Selve treningen av travhesten utføres av underbetalte stallansatte, eller gratis av tenåringsjenter etter skoletid. Den typiske hesteeier finansierer sin hobby med penger som i det daglige egentlig ikke finnes.

Travhest[rediger]

Stort livsfarlig dyr, med fire bein og skarpe tenner. Travhester liker menneskekjøtt, og spiser to til tre travtrenere(skallede menn over femti)i uka. Travhester er også åtsel etere, som spiser allt i sin vei. Hvis du noengag ser er travhest så løp FORT, men du er nok ille ute om den får øye på deg for travhester er jo trent til å løpe fort!

Traxxas[rediger]

Kinesisk radioselskap som fabrikerer radiostyrte biler/båter/fly ment for å hives ned fra ca. 3-4 meter over bakken og overleve. De har blitt kjent i media i det siste grunnet at RC-bilene deres har gått rabiat (se rabiat for forklaring) og kjørt ned mennesker. Dette har ført til alvorlige skader, og på det verste dødsfall. Antall omkomne er 13 og alvorlig skadde 65.

Treisme[rediger]

en religion som består av de som tror at treet skapte verden. I begynnelsen var det bare et stort tre som hadde så lange røtter at det frøs til stein og det ble jorda.

Trening[rediger]

Et annet ord for svenskejakt. Man tar med seg en hagle, sniker seg inn i Sverige, og prøver å finne seg en fin svenske å plaffe ned. Kan også regnes som odajakt

Troll[rediger]

Se filmen Trolljegeren. Hvis du ikke har sett filmen, les Asbjørnsen & Mo.

Trommeslager[rediger]

(trommis, skinnbanker, støykis, batterist, dranker).

Person som slår med varierende kraft på trommer. I mange land utføres slagene med hendene. I vestlig betydning av ordet, slås trommene på med et par trommestikker. Ved enkelte anledninger kan trommeslageren brekke alle trommestikkene sine på grunn av feil slagteknikk, for høyt ambisjonsnivå i forhold til evner, skyhøy promille, eller en kombinasjon. Han eller hun kan da benytte en eller flere oboer som erstatning.

En trommeslager kan utøve sin gjerning sammen med såk. musikere (s.d.), eller alene (trommesolo).

De fleste trommeslagere dæljer løs på trommene sine på fritiden, og har det følgelig som hobby. Andre er av diverse årsaker ute av stand til å skaffe seg (eller beholde) arbeid, og betegnes derfor som "profesjonell trommeslager".

Trommeslagere har som gruppe oppnådd hedersbetegnelsen ”Musikerens beste venn”.

T. Rex[rediger]

Forkortelse for Tyrannosaurus rex som er latin for Tyrann-øgle-konge, også kjent som Kjersti fra Lilleknott barnehage.

Trutmunn[rediger]

Fjortisenes tidligere favorittuttrykk. For å få det komplett, supplerte de med "Peace-tegnet", og de tar minst 17 bilder av seg og venninden i fotoboksen på Rema.

Trøtt[rediger]

Adj.(eller trett) Trøtthet er en sykdom som helbredes best med kaffe. 7 kanner kaffe om morgenen, samt 5 kanner i løpet av dagen er en sikker medisin. Og til sist, gjerne 5 kanner kaffe evt. 10 ss. konjakk til kvelds før man legger seg, for dermed å forhindre at man blir så trøtt at man sovner i løpet av natten. Eventuelt kan man spise et mårknt eple etter hvert måltid.

Du vet hva de sier 5 om dagen 6 om natten.

Tsunami[rediger]

En tsunami er en liten bølge som overhodet ikke skaper kaos i stedene den treffer.

Tullebukk[rediger]

Tullebukk, ofte kalt for Facebook, er det motsatte av seriøs bukk. Hvor bokk i seg selv er mere elg. Tullebukk blir brukt der tullinger opphører.

Tungtvann[rediger]

Bra som tørsteslukker etter en fyllekule. Hvis man drikker for mye av det, kan vekten på vedkommende fort bli noen tonn. Da er det best å holde sengen og vente på bedre tider.

Tungedysleksi[rediger]

Et syndrom som rammer noen få enkeltpersoner, kan forveksles med stamming. gjenskennes ved å gjenta ord til de blir riktige, eller når en sier noe en har fortalt før til den samme personen. ofte viser folk sin ignoranse for disse rammede ved å svare konstant "ja" og "mhm".

Tungespiss[rediger]

En del av tungen. Den sitter ytterst på tungen og forsyner eieren med søte smaker, i motsetning til bakre del av tungen som registrerer bitre smaker. Den er nå utryddningstruet i USA, fordi den gjennomsnittlige amerikaner spiser mer enn de har godt av, i mange tilfeller tungespissen.

Turban[rediger]

Banan medbrakt på tur. F.eks på sykkeltur er det vanlig med turban. Eller ved skiturer på fjellet. "Nå skal det bli godt å sette seg ned og finne frem turbanen", sier da gjerne Far.

Turkis[rediger]

En kis, eller mannsperson, som går tur. Uvisst hvor han da går, men forskning viser at turer kan gåes stort sett over alt, både av kiser og berter, eller kvinnemennesker. Derfor er dette ordet svært kjønnsdiskriminerende, og har flere ganger blitt forsøkt utryddet av kvinnegruppa Ottar.

Tusj[rediger]

En lifsfarlig gjenstand.. Pass deg

TV 1000 hjelper deg[rediger]

Program som går rundt midnatt på TV 1000, hvor de hjelper deg med aktuelle problemer og viser deg nye og fine ting.

TV-serie[rediger]

TV-serie er ofte brukt av elektronikkbutikker som har behov for å vise flere TV-apparater samtidig. Man setter da flere av disse TV-apparatene ved siden av hverandre, gjerne med samme program, i en såkalt TV serie.

TV-spill[rediger]

Smuglet til Norge på 1700-tallet som et ledd i USAs onde og svært så utspekulerte plan om å minimalisere all hjerneaktivitet i norske tenåringer.

alle elsker tv-spill og kan ikke få nok av det. noen blir så hekta at de ikke har noen liv i det heletatt.

Tyggis[rediger]

Gule (eller andre farger) stupebrett, som blir til klissete dabbeklyser etter noen minutter i munnen.

Typpbær =[rediger]

Typpbær, noe som ligner tyttebær, men i Løten er det et "must" på Lasagne.

Tøysevann[rediger]

Tøysevann (Subj.) En sprudlende drikk som får deg til å le, grine, ligge i fosterstilling og/eller synge, samt våkne opp på feile plasser (Gjerne sammen med feile folk som du kan banne på at du ikke har sett før.) Tøysevann er også kjent som øl.

Tåfis[rediger]

Tåfis er en ting folk kaller noe stinkende tull. Småbarn kaller det også at et slags bombevåpen. Men det er bare noen som har fritids. Tåfis er faktisk en strålende god lukt. Det er lagd en parfyme av tåfis, kalt: Tåfis extreeme. Der de har tatt en sokk av en gutt og latt den stå et par dager i et rom med masse tær og fis samtidig. Parfyme er en ting damer bruker for å få litt menn i kikkerten, mens menn bruker det egentlig av samme grunn.