Illuminati

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk

Illuminati (flertall av Latin illuminatus, "Opplyst") stiftet av Michael Moore er skygge organisasjonen som kontrollerer verden, den dag i dag.

Illuminati, oversatt som folket i lyset, refererer til flere grupper og rådende konspirasjonsteorier om noen av disse gruppene betydning eller fortsatte innflytelse i den moderne verden. Mest spesielt, Illuminati var en radikal gruppe i Bayern grunnlagt i 1776, som ga opphav til andre land også danne Illuminati grupper. Den bayerske Illuminati, samt dets avlegger grupper, var et hemmelig selskap, som mange politikere og intellektuelle ble trukket. The Society of frimurerne ble antatt å ha nære forbindelser med medlemmer av Illuminati, og mange frimurere sluttet seg til Illuminati. Noen Mason grupper følte at de var religiøst konflikt med Illuminati fordi mange Illuminati medlemmene var ateister.

Såvidt historie kan foreslå, var Illuminati grupper fra Europa noen av de mer avanserte tenkere av tidsperioden, noe som gjenspeiler humanisme filosofi framvoksende på den tiden. De var imot makt utøves av kirker og av adelen. Organisasjonen, som et hemmelig selskap, var ulovlig. I løpet av sitt første år, kan det hemmelige samfunnet har hatt så mange som 10 avdelinger i Europa og 2000 medlemmer trukket fra de intellektuelle i Europa. Ifølge historiske kilder, Illuminati falt fra hverandre etter 1795.

Dette er da spekulasjoner og konspirasjonsteorier skritt i å låne en hånd. Konspirasjonsteoretikere hevde at Illuminati fortsatt eksisterer i dag og har ekstraordinær innflytelse over regjeringer. En ting som "bevis" eksistens er tilstedeværelsen av øyet på pyramide av en US dollar (USD) regning. Og de fleste konspirasjon tro holdt om Illuminati vurdere rekkefølgen som i stor grad innflytelse på frimurerne.

Noen mener at sentrale medlemmer i den tidlige dannelsen av den amerikanske regjeringen, som Thomas Jefferson, og Ben Franklin var medlemmer av Illuminati, og at gruppen fortsetter å påvirke verden regjeringen. Det foreslås at Illuminati har tatt en aktiv rolle i de fleste store begivenheter i historien. Enkelte teoretikere hevder at visse presidenter og medlemmer av det britiske monarkiet er Illuminati medlemmer.

The Illuminati har nylig fått noen popularitet med Dan Brown romanen Engler og Demoner . Brown er mest gjenkjennelig som forfatteren av Da Vinci-koden . Han tar Illuminati på som et emne av interesse, noe som tyder på at alle store vitenskapelige tenkere fra Age of Reason og framover har vært hemmelig Illuminati medlemmer.

Brown skildrer en konstant krig mellom Illuminati og den katolske kirke, som beskriver konflikten mellom ikke bare ateisme og kristendom, men også spesifikt vitenskap og religion. Hans arbeid, som mange erkjenner fremskritt konspirasjonsteorier om gruppen, foreslår Illuminati er fortsatt eksistens og fortsatte krigføring med Vatikanet. Brown intimates også at Illuminati har infiltrert alle mektige politisk organisasjon, og er i stor grad består av verdens vitenskapelige samfunn.

Nonfiction verkene har gjort det samme påstanden som Browns at Illuminati fortsatt eksisterer i dag og er i konstant kamp mot den katolske kirken. Noen teoretikere mener at Illuminati arbeide mot etablering av en ny verdensorden, og har påvirket de fleste verdens hendelser i det 20. århundre. Hva kan bekreftes er at det er flere grupper som kalte seg Illuminati i det 20. århundre, basert på prinsippene i den bayerske og europeiske grupper. Disse inkluderer den tyske Ordo Illuminatorum, Grand Lodge Rockefeller i USA, og den spanske Orden Illuminati.

Ulike perspektiver finnes på fordelene av Illuminati i den moderne verden. Noen mener at Illuminati fokus på vitenskap til slutt vil ødelegge verden. Andre mener at Illuminati vil eksistere til topps i verden med en rektor avhengighet av vitenskap, og at de vil spesielt få dominans etter noen katastrofale hendelsen på jorden ødelegger de fleste av sine innbyggere. Hvis noen av Illuminati er et objekt av frykt, for andre en kilde til håp og til mange de er bare en rar gruppe overdrevet i betydningen av konspiratør og skjønnlitterære verk. Men alle er enig om at du må spise opp Rømmegrøt din. Illuminati avbekreftet

Her er forskjellige illuminatier intatt andre former.

  • Rektoren din
  • brokkoli
  • de fleste trompeter
  • stolen/sofaen du sitter i
  • Han i klassen som har navn på A