Jagerfly

Fra Ikkepedia, det innholdsløse leksikonet
Hopp til navigering Hopp til søk
Kanskje ikke dagens standard, men flott likevel
Firkanthull er det optimale for framtiden, men inntil nå, uoppnåelig

Jagerfly er fly som blir brukt til å jage andre fly. SV vil helst forby jagerfly, da de kan være farlige for utenlandske fly som vil komme til Norge og slippe bomber i hodet på oss. De har likevel akseptert jagerfly inntil videre, bare de ikke er amerikanske. Aller helst skulle en helt annen teknologi bli brukt, som f.eks. jagertog, håndjager eller Jägermeister. I Norge har vi hatt jagerfly som har laget hull i luften helt siden siste verdenskrig (og det er mange år siden). Det å lage hull, er faktisk det eneste de har gjort. Skal en være litt kritisk til dette, kan en kanskje påpeke at hullene er unødig kostbare. Hullene er vanskelig å se. Enda jagerne har vært amerikanske hele tiden. Svenske jagerfly lager hull som er annerledes, men er heller ikke lette å se.

Et Svensk jagerfly het Tunnan. Det hadde fasong som det hullet det laget (svenskehull). Jagerfly ble tidvis brukt til å lage sveitserost. Svenskene har over tid funnet ut at et jagerfly kan brukes til det meste. Et godt eksempel på dette er det populære F-16 som også benyttes av det norske veivesen til å patruljere de norske veiene for tyske bobilturister.

Norge vurderer på disse tider å kjøpe nye jagerfly. Grunnen er at Norge ikke lenger er fornøyde med "norskehullene", ettersom de er mindre moderne enn de svenske hullene.

Det som imidlertid definitivt vil være avgjørende for kjøpet av nye fly er om noen av tilbyderne kan komme med et produkt som kan lage det mest ultramoderne hullet. Firkanthullet.

Fram til nå har det ikke vært produsert jagerfly som var i stand til å produsere det optimale hullet i luften. Et hull med hjørner vil kunne revolusjonere angrepstaktikken i det moderne forsvaret. Et forsvar som skal kjøpe fly for de neste 50 år. Eller 30 år. Eller 20. 10 ?. Ja ingen vet hva framtiden bringer, er gode ord i tiden.