Jarle Andhøy

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk

Jarle Toralf Eriksen Andhøy[rediger]

Jarle Toralf Eriksen Andhøy (født 3. september 1979) er en "Norsk" båt-dåp-og-begraveseskonsulent og delvis seiler fra Åseral i Vest-Agder. HAn Kom fra et hjem der båt hadde en sentral plass i sommerhverdagen. Han er mest kjent for å ha arrangert dåpen til sin egen båt, "Tor Tur" og da han begravde osebergskipet for så å grave det opp igjen to år senere av den grunn å gi skipet ett eldgammelt preg. Han plasserte båtwn og to andre båter han satte random navn på inne i ett gammelt kirkebygg og noen år senere hadde han tjent inn store penger på det såkalte "Vikingskipsmuseet" i Oslo.


Vikingskipsmuseet[rediger]

I Vikingskipsmuseet står det tre båter begravet og gravet opp av Andhøy himself: Tunfiskskipet, Midt-i-GOKstadskipet, og såklart: Osebergskipet. Dette blir regnet som Andhøys livsverk. Det er dette som er det best bevarte skipet etter en to år lang råtningsprosess 50 meter ned i jorda og har gitt han mest penger i kassa. Selve bygget var ett gammelt korskirkebygg (enda tidligere, ett kloster) som han overtok for 1 krone (pluss moms).


I retten[rediger]

JArle Andhøy har vært i retten 5 ganger. Den mest kjente gangen var da han ble dømt til 1 års straffearbeid på ett kristent hotell i den lille svenkske byen Arjeplog!Han ble dæmt for ulovlig "båtbegravelse" for et par polakker som ville dumpe båten deres for å få igjen på forsikringen og få råd til en flybilett tilbake til Polen. De la igjen falske bevis på at det var Andhøy som dumpet båten med vilje. Han måtte også betale en sum til polakkene, så det var jo bare vinn-vinn for dem


Shanty[rediger]

Andhøy er delvis kjent for å spille shantyvuggeviser for Kaptein Sabeltann sammen med Jon Niklas Rønning. Dette er en jobb han tar hvis buissnessen på vikingskipsmuseet har sine nedturer, altså når det er snø og ingen tyskere kan kjøre de store bobilene deres nordover. Jobben er ett eliteyrke og bare de beste vuggevisesangerne i Nord-Europa får den og er da ett levende bevis på Jarle Andhøys musikalitet.