Jehovas vitner

Fra Ikkepedia, det innholdsløse leksikonet
Hopp til navigering Hopp til søk

Jehovas vitner (De siste dagers heldige) har siden det så lyset utbredt seg til en internasjonalt og dermed verdensomfattende trossamfunn. Ut av egen definisjon vil de kalle seg kristne ettersom de baserer troen sin på Bibelens tekster - andre vil si seg svært uenig. De er vel egentlig bare mennesker som tror de er Guds disippel og har et litt spesielt bilde når det kommer til hva akkurat det innebærer.

For nei, Jehovas sine kjære vitner er ikke som alle andre mennesker i denne verden. De vil lovprise Gud og si at deres religion er den eneste sanne - og selvfølgelig har de veldig rett! Vakttårnet er som Bibelen, og alle må innse at Vakttårnet og dets ord er ordre fra Herren! Jeg er en fisk

og jeg bor i fiske

land med mange fiskevenner og en fiskefamilie.

Godgutten som grunnla Jehvvi[rediger]

Det var en gang en nydelig og morsom predikant ved navn Charles Taze Russel. Han bode i det lille landet USA i 1870-årene. Han fikk en gøyal idé om å skape en bibelstudiegruppe, og det var her interessen for denne bevegelsen startet. Siden den gang har vitnene vært i gjennom perioder der de har klart å hypnotisere med seg x antall mennesker i nød, som åpner døren og desperat forsøker å lukke den, men en Jehovas vet hva en Jehovas må gjøre - og da går de drastisk til verk. Det handler om frykt. Det er uansett nærmere syv millioner aktive medlemmer på verdensbasis. Er du en av dem? er du?

Den tøffe kampen for RusselPews[rediger]

Ja, det har ikke vært bare-bare for Charlie å få vitnene sine der de er den dag i dag. Som tidligere nevnt startet det hele bare med en koselig bibelgruppe over en kopp te og kanskje en kanelbolle nå og da. Her var det ikke snakk om at treenighetslæren var faktum - det var jo bare fjas og mas! Kanelbollene som kona til CharliePus lagde slo virkelig an, og gruppen vokste raskt. Med tiden grunnla det "Watch Tower Bible and Tract Society" - som vi på norsk kjenner som vakttårnets bibel- og trikotasjeselskap. Med andre ord utnevnte de seg selv til et religiøs selskap. Det var her Russie gikk i teten for å bli selskapets leder - man kan vel kalle han en ekte profet, en real en sådan!

Litt mer da...[rediger]

Husk at du er et menneske, og mennesket er syndig. Derfor er det fuckings viktig å være et vitne. Da kan jeg love deg at du kanskje er en av de få som kommer til himmelen. Hvis ikke er det bare synd. Ikke minst slipper du å tenke på å ha ekkelt blod fra andre osv. inne i deg. Hvem har lyst til å bli skitten liksom? La heller barnet dø. Et typisk ordtak for vitner er; "Dø, dø - fremfor å blø"

Ellers er de ganske søte, gode venner og koser seg masse sammen. Men de spiser egentlig ikke blod da, hvis du trodde det.

Udstødelse[rediger]

I dag kalles utstøtelse eksklusjon, men det går ut på nøyaktig det samme som siden 1952: bannlysing. For å holde på medlemmene sine, og til og med vinne tilbake avhoppere, fant Det Styrende Eldsteråd på noe lurt i 1952: ekskommunikasjon! Tiltaket må sies å ha vært en kjempesuksess, for når noen er litt for glade i en sigg, kjødets lyster eller rett og slett byner å tro på en annen gud, kommer de raskt på andre tanker når et kjærlig domsutvalg på tre modne menn tar fra dem slekt og venner! Da skal jeg si deg at mange utstøtte kommer raskt tilbake.

Retorikken er som følger (og naturligvis Bibelsk velbegrunnet): (1) Hver uke sender Det Styrende Eldsteråd ut vitnene for å oppfordre folk til å skifte religion, og bli et Jehovas vitne. (2) Hvis noen skulle finne på å skifte religion "andre veien", altså slutte å være et JV, da tar vi fra dem alle vennene og alle familiemedlemmene deres (som er vitner)!! Alle som ikke skjønner at dette er en kjærlig ordning, må minne seg selv om at Selskapet Vakttårnet sårt trenger den statsstøtten de får for hvert registrerte medlem.

Da får de ikke hjelpe at den verdensomfattende Menigheten av Guds Sanne Kristne i all hemmelighet ikke bare består av 7 mill. aktive publiserere, men også noen titalls tusen skaphomser, skapateister, skaprøykere, skap-pinsevenner og skapninger.