Kål

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
Får og kål.

Kål er en slags grønnsak. Fordi kål er en grønnsak er det ikke noe du vil spise, men noe staten forsøker å tvinge i deg. Inntak av for mye kål kan føre til lausmage. Kål dyrkes gjennom en avansert utvikling av kålrøtter. Kålrot er selve rota til all kål. Den som gjør kål på rota vil kunne oppleve en plutselig ledigang, noe som er kjent for å være rota til alt ondt. Kål utgjør på denne måten et livsfarlig stoff.

Kål inngår også som en del av Norges nasjonalrett: 16. oktober 903 hadde Magnus Lagabøtter har ansvaret for å lage middag, ved et uhell blandet han kål og fårekjøtt, dette resulterer i norgeshistoriens første gryte med fårikål.

Kål er også en betegnelse for en lite gjennomtenkt gjerning, som f.eks å sovne i fosterstilling på toalettskålen, bli hengt opp etter buksene i en lyktestolpe, og generelt de fleste gjerninger begått med promille. Gjerningsmannen reffereres ofte til som et kålhue. Dvs. idiot, dust eller måsadott. I samme kategori finner vi brødhue og kjøtthue, men kålhue er det sterkeste av dem. Det er er gjort relativt lite forskning på kålhuene. Det lille vi vet er at de ofte kommer frem om natten, etter å ha inntatt favorittføden alkohol. Viltnemda har også observert kålhuer så tidlig som kl. 0800 på morgenen.


Stubbe.png
Denne såkalte artikkelen er en stubb, og tilfredsstiller ikke Ikkepedias krav til lengde. Du kan hjelpe Ikkepedia ved å utvide den til ca. 2 cm.

Om du har minst én god idé som ikke er helt idiotisk, så klart.