Kapitalisme

Fra Ikkepedia, det innholdsløse leksikonet
Hopp til navigering Hopp til søk
For å forstå gresshoppenes parringskurtise, det mongolske språk eller denne artikkelen anbefales det at leseren har langt under middels økonomikunnskaper

Kapitalisme (avledet av det greske ordet for "treet som vokste gjennom himmelen") er en form for samfunnsøkonomi og religion som basserer seg på evig fremgang og utvikling,oppfunnet av Trygve Hegnar som utgir bibelbladet Kapital. Hver morgen legger finansfolk over verden seg ned i taket for å spise takskjegg og be mot Wall Street, mens børsklokkene ringer inn til en ny dag med guddommelig vekst. Kapitalismen går ut på at den som eier noe også skal kontrollere bruken av det og at de med mye penger får stor politisk innflytelse.

For selv om de fleste ikke trenger å sove i taket så må de jobbe så mye at bedriftene deres akkumelerer et overskudd som de kan mate bavianene sine med. (Disse er også kalt politikere) Det aller viktigste er at bavianene danser etter kapitalistenes det vil si min pipe. For oppnå dette har vi en pipefabrikk på innerlomma som vi kan danse med.

Noen feiltrinn forekommer, men i det lange løp vil de med de største pipefabrikkene oppnå flest dansetrinn. Dette skyldes at disse tar høy risiko ved å danse en ildfull dans med en hø- yeksplosiv pipefabrikk på innerlomma,og at vi smører bavianene med en bestemt type skismøring kalt lobbyisme.

Lobbyisme[rediger]

Lobbyisme betyr å lobbe en høy ball opp som bavianene må ta i mot, mens den spiser bananer og danser etter piper, slik kan mange baller holdes i luften samtidig uten at det går utover pipeproduksjonen eller standarden på deltagerne i skal vi dans(det er slik fotballapillere tjener mange penger). Et unntak er blomster- Finn han mener rask vekst er mulig, men det gjør ikke noe for folk flest det har de hunder til, i alle fall så lenge de har høyere lønn en naboen, eller så lenge de får såpass med lønn at de slipper å kjøpe muterte bambus eller solsikkeplanter fra blomsterfinn.Disse kan vokse med opptil en halvmeter i året. Hvis de blir smurt med riktig type voks.

George W. Bush derimot skal ha uttalt "evig vekst er umulig, kapitalismen er vel unntaket som bekrefter regelen".

Det kan imidlertid allikevel oppstå kviser, det er som oftest en påminnelse på kapitalismens makt over menneskene (og en god kjøpsmulighet) og skyldes ofte at man ikke er lojale i sin tro, og går vekk fra markedslibralismen og over til sosialismen, derfor har man i alle år drevet en hard kamp mot kommunistene, disse hedningene og gudsbespotterne som ikke tror på evig vekst. Det er ofte de som har skylden for finanskriser som den i 2008 da MacGyver i siste liten måtte redde verden med en strikkepinne tre brødskalker og en rull gaffatape.

Dette klarte han ved å feste en utskrift av en graf som viste utviklingen på New York børsen i tre brødskalker med strikkepinnen for deretter å feste den opp ned i taket med gaffatape. Dette er årsaken til at mange investorer sover oppned i taket når de tilber kapitalismen, men det er også for å legge pipefabrikkene på et noe høyere oppstarts nivå. Slik kan de få start på bilene sine på kalde vinterdager. Hvis ikke oppstår sosialismen. Det innebærer at alle tvinges til å være sosiale gjennom å sitte på med naboen.

Et problem her kan være at eksosen fra bilene forveksles med piperøyk for at dette ikke skal skje trenger vi kritisk bokføring, bavianer med kontrollerte ballmottak og rytmiske danseevner som ikke tar for lange steg og at de store institusjonelle investorer som Fidelity og Calpers holder styre og ledelsen litt i ørene og sikrer verdiene for deres kunder.

For å komme inn i himmelen må man ha oppnådd en avkastning på eksosen med minst 20% piperøyk. Dette kan oppnås ved at ledelsen røyker sin egen røyk eier store mengder aksjer i selskapene og har lav lønn og kjøper tilbake aksjer når disse selger under bokførte nikotinverdier.

Aksjene man må kjøpe bør produsere en billig merkevare som ikke kan resirkuleres og ha lav pris/fortjeneste og høy avkastning på tatalkapitalen.

Kapitalistisk diktning[rediger]

De siste årenes uroligheter har ført til at de som er sterke i troen har laget et eget vers for å beskytte kapitalismen og sikre forsatt vekst, dette er et vers som forøvrig er blitt svært vanlig som kveldsbønn, spesielt i USA.

Aksjen vår.
Du som er på børsen
La dine kurser alltid stige
La mine opsjoner reprises
La dine aksjer dumpes på uvitende spekulanter
som i en bolle med glupske gullfisk
før neste krakk
I Tokyo som på Wall Street
Gi oss i dag vår daglige emisjon
Forlat oss vår tvilsomme bokføring
Som vi aldri forlater vår
Led oss ikke inn i konkurs før vi har solgt våre aksjer
Men frels oss fra kommunismen
For spekulasjonen og inflasjonen er din
og alle pengene i verden er mine
I all evighet
a((ksj))(m)en

(IPO utført).

Du vil vel ikkje …
Rot1.jpeg

Her va dæ ofsele’ rotut!

Denne sida er eit einaste stort rot, eit virvar av lause trådar som ikkje heng saman. Jamvel om einskilde setningar er morosame, er teksten under eitt berre ei grautete smørje av bokstavar og ord.

Her trengst ein raud tråd som bind teksten i hop. Du kan hjelpa oss i dag ved å gjera noko med rotet.

Rot2.jpeg
… ha det slik?
Potato 2.gif Stop hand transparent.gif "Watcha lookin' at, ya hockeypuck?" Stop hand transparent.gif
Denne artikkelen er så dårlig at den vil bli hjemsøkt av selveste Herr Potethode! For å gi Herr Potethode fred i sjelen sin, kan du skrive om hele artikkelen (NB.: til det bedre). Eller i alle fall deler av den.
Vær tøff og GJØR DET !!!