Karusellkonkurranse

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk

En karusellkonkurranse er noe snåle greier som foregår i småbygder på vestlandet, som regel i barnehager som faktisk har den nødvendige karusellen.

Utstyr og personell[rediger]

Man trenger da altså en karusell. Her tenker vi på disse runde min finner på lekeplasser og andre plasser rundt omkring, som man sitter inni og snurrer manuelt rundt, og som i utgangspunktet er relativt kjedelige saker.

Man trenger i tillegg en relativt hardfør kar som ikke spyr om han hadde fått betalt for det en gang, og han skal brukest til snurrer.

For å oppsummere:

  • Karusell
  • Hardfør snurremann
Dette er en karusell man skal bruke i konkurransen. (Deltakerne er blitt sladdet ut fordi de ikke vant.
Det er ikke en slik karusell man bruker! Den går ikke på langt nær fort nok!

Utførelse, teknikker og doping[rediger]

Utførelse[rediger]

Selve konkurransen starter med at snurreren sitter på sin vandte plass i karusellen, helt klar til å begynne å snurre. Så setter de to konkurrerende deltagerene seg inn på hver sin side av snurremannen. Her er det lurt å ha angst i blikket, men det er mest for den stilige effekten sin skyld. Så begynner snurringen. Snurreren snurrer alt han er god for, og så er det bare å vente på at den første av deltagerene spyr. Den første som spyr blir siden utropt til vinner. Den andre deltageren bør og skal snurre helt til han også spyr, noe annet medfører stor sorg. Derimot vil taperspyingen opprette noe av taperens ære, og han kan stadig gå med hodet hevet.

Teknikker[rediger]

Den mest effektive teknikken som gjelder i karusellkonkurranse er som følger: Man sitter i karusellen mens det snurres noe grassalt, og legger hodet på skakke mot høgre. Så sitter man slik litt, før man fører hodet over kroppen og så hardt på skakke til venstre. Dette er særs ubehagelig og framskynder spyprosessen kraftig. Svært effektivt.

Doping[rediger]

Under den første karusellkonkurransen gikk noen til drastiske virkemiddel for å få snurretiden så lav som mulig, og spytidspunktet kjapt. Det ble blandt annet inntatt gress, og en luring gikk ned i fjæra og inntok en solid dose tang. Mannen som spiste tang ble senere også vinner av denne første karusellkonkurransen, og selv om det var flere faktorer inni bildet, kan det vere en sammenheng med tangspisingen. Dette har derfor i ettertid blitt oppført på dopinglista, men det råder fortsatt litt tvil om doping er forbudt.

Store mengder alkohol i timene før konkurranse kan óg ansees som doping. Det er derimot lov så lenge alle deltagerene har noenlunde samme alkoholverdier i blodet. Dette vil nok skape relativt korte karusellkonkurranser.

Annet[rediger]

Premier[rediger]

I karusellkonkurransens vidunderlige verden finnes det en vandrepremie som for hver konkurranse overgives til den regjerende mester. Pokalen består av en spypose med ulike skriblerier og det er stor ære å inneha denne posen. Det er derimot harde straffer om man mister denne posen. Da skal et solid antall non-stop presses opp i endetarmen av en annen person. Dette har man foreløpig klart å unngått.

Spytyper[rediger]

Opp gjennom historien har det blitt utført noen typer spying under konkurreringen som har vakt stor oppsikt og glede, og gitt spyeren stor ære. De er som følger

Tennisballspying - En kraftig dose spy kommer ut i en og samme sleng, og det høres ut som en tennisball blir spydd opp. Svært ærefult

Sirkelspying - Å nekte å stopppe karusellen for å få fram sitt spy, men derimot spy i fart og dermed oppnå en sirkeliformet spynedslagssone. Også svært ærefult.

Pinglespy - Mot slutten av konkurransen går man gjærne tom for mageinnhold og man vil tilslutt ha store problemer med å kunne komme opp med adekvat mengde spy. Men da vil man kunne se igjennom fingrene og la spyeren likevel avslutte. Ikke fullt så ærefult, men fortsatt morsomt å se på.

Tips[rediger]

Om man utfører en konkurranse i cup-format, slik tradisjonen er, er det en ting man bør notere seg. Ha en god pause før finalen, ellers vil den siste finalisten dra stor nytte av å nettopp ha vært gjennom en spy- og kvalmefremkallende semi-finale. Dette, sammen med tangspising, har nok vert med på å bestemme utfallet av hvertfall en konkurranse.