Kategori:Tidsfordriv

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk

Tidsfordriv er en handling som kan utføres alene eller i samhandling med andre mennesker . Det stammer fra "la furales mento", la tiden vandre. For eksempel kan man ligge på larven i Henrik Wergelands gate og se på TV en hel dag. Du ser på klokka den er 12, neste gang oisann 16.00. Tiden har blitt fordrevet ca. tre timer.

Man har fortidsdrevet tiden mens man videre vil bedrive tidsfordriv. Under begrepet tidsfordriv er det viktig å ta for seg tidsfordriv syklusen. Den er evig varende men kan variere fra person til person. Den ser ut som en sirkel i tankene dine og kan ikke sees i virkeligheten men den er tilstede. Som når du har lest samme nyheten på VGNett for sjette gang. eller sett på facebook etter post for tredje gang.

Da har man kommet inn i syklusen og tiden har blitt bøyd. Den blir fordrevet av vårt sinn og trangen til å fordrive tiden med ting og sysler som får oss til å "glemme" tiden. Tidsfordriv er konstant og kan ikke tukles med. Det er tidsfordriv å sitte her og skrive dette, og tidsfordriv blir fort til at man går ut og tar seg en halvliter eller to; "skåål", og i rusen blir tiden til en bølgedal tiden betyr ingen ting lengre.