Kinderegg

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

"Kinderegget består av tre overraskelser; Sjokolade, en leke, og en liten gul beholder til å ha tobakk i."

~ Eli Rygg om kinderegg.


"En spesiell rus til spesielle anledninger."

~ Morten Abel om å røyke hamster.


Kinderegget i full utfoldelse

Kinderegget har brakt glede til Norske barn helt siden de ble trillet inn i butikkhyllene og plassert nederst i snopehyllen, slik at vi kunne få tak i dem og spise dem før mor fikk sjangs å nekte oss å kjøpe et. Det har også brakt kos og hygge til mobbere, som bruker "kinderegg" som slang for dumme brunetter, fordi et kinderegg er mørkt utenpå, men lyst eller "blondt" inni. Se Aylar

Historie[rediger]

Kinderegget ble oppdaget av Knut Ivar Nilsen Danielsen under disken på COOP i Bodø, omlag år 1960. Samvirketanken hadde lenge ligget på lur hos konstruktøren av eggene og han fant det naturlig å lansere oppfinnelsen sin der i butikken. Under disken lå det fra før av noe julepapir fra sent på 50tallet samt sølvpapir fra Kvikklunchsjokoladen til samvirkelagsbestyreren. Han var glad i sjokolade. Han var glad i barn. Han var glad i egg.

Med de hjelpemidlene som sto til hans rådighet der han lå sammenklemt under disken, fikk han ideen til dagens Kinderegg. Noe primitivt i starten, men med samlebåndsproduksjon i den nedlagte sildoljefabrikken på Burøya ble dette raskt en verdensomspennende suksess.


Bruksområder[rediger]

Foruten sjokolade og en leke får vi en praktisk liten beholder med kinderegget. Her er noen populære bruksområder for denne lille gule herligheten:

  • Beholder til å gjemme tobakken i
  • Potetmel-bombe
  • Matboks for anorektikere
  • Minimal lommelerke
  • Primitiv Snusdåse

MacGyver fant opp denne tingen ved hjelp av superlim bark og gaffa-teip

Kultur[rediger]

Kinderegget har oppnådd enorm status her i Norge, så stor at vi har en egen klubb som heter Norsk Kinderegg Klubb[1]. Påmelding blir oppfordret.


Se også[rediger]