Denne artikkelen om klikkagn kommer til å forandre livet ditt på fem minutter!!!

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
Wikipedia-logo-en.png
De av dere som jakter på "skikkelig" informasjon kan lese om Klikkagn hos "ekspertene" i Wikipedia.

Klikkagn (også kjent under det engelske navnet clickbait) er en moderne type agn som brukes til å fange nysgjerrige og godtroende Internettbrukere, og lure dem til å se på reklame, gi fra seg personlig informasjon, eller i verste fall betale for abonnementer som de garantert glemmer å kansellere. Det finnes ofte på sider som YouTube, Facebook, BuzzFeed og diverse nettaviser (hovedsaklig de du ikke liker).

En ikkepedianer støtte på klikkagn. Du vil ikke tro hva som skjedde etterpå.[rediger]

Klikkagn kan anses som en videreføring av den gule presse . Du vet, den som Øystein Sunde synger om. Den der overskriftene som en avisgutt roper ut lover deg noe saftig sladder, og du i beste fall får en tørr beskrivelse av et slengkyss om du faktisk kjøper avisa. Den der de prøver å overbevise deg om at kaffe forårsaker (og i neste uke kurerer) kreft fordi en eller annen "Dr. Alison Alice-Alexa Anderson" sier det - og de får henne til å passere som en medisinsk autoritet ved å "glemme" å nevne at doktorgraden hennes er i filosofi. Den der de sier at du garantert kommer til å dø av å få en meteoritt i hodet fordi det skjedde en svigermor av en venn av en venn av forfatteren - det er helt sant, altså!

Og om du lurer på hva som skjedde med den ikkepedianeren: han ble sur på grunn av de misvisende overskriftene.

Lær å lage klikkagn og tjen deg rik hjemmefra![rediger]

Sjekk ut de overraskende grunnene til å prøve klikkagn, men se opp for denne faren.[rediger]

Siden klikkagn er godt egnet til å trekke klikk til middelmådig eller elendig innhold, kan det være fristende å prøve det selv. Ikkepedia tilbyr en kort guide, men må advare deg om at du risikerer å bli stjernen i en video med tittelen "En sint nerd møter en klikkagn-forfatter. Konsekvensene er sjokkerende" om du følger den.

Lag klikkagn med dette rare trikset. Profesjonelle skribenter HATER det![rediger]

Det viktigste med klikkagn er at overskriften og illustrasjonen må love noe de ikke kan holde. Hent gjerne inspirasjon fra politikken. Om du lager en YouTube-video, bør forhåndvisningen bestå av et bilde med en meningsløs pil og et gigantisk sjokkert ansikt over. Bilder av lettkledde damer virker også, men ikke like godt som det gjorde før (selv godtroende Internett-idioter kan visst lære). SKRIV GJERNE OVERSKRIFTEN MED BARE STORE BOKSTAVER. Om DU synes dette virker litt vel MASETE, skriv i stedet BARE VIKTIGE ORD med CAPS LOCK (prøv å ikke bli så revet med at du regner alle ordene som viktige). Avslutt også setningene dine med minst ett utropstegn! Dette er VIKTIG!!!

Selve overskriften/tittelen skal beskrive innholdet som f.eks «sjokkerende», «hjertevarmende», «forbløffende» eller liknende uavhengig av hvor kjedelig det faktisk er. Du kan også lage en overskrift av typen «Bare 10% av alle seere skjønner dette!!!» selv om innholdet er tatt fra en bok for femåringer. Mange Internett-brukere har nemlig et merkelig behov for å vise at de er smartere enn andre. Se også: IQ-tester som gir oppblåste resultater.

Fem utrolige eksempler på klikkagn du ikke kan u-se[rediger]

Topp 6 linker til andre Ikkepedia-sider. Nummer to kommer til å forbløffe deg![rediger]