Knut Hamsun

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk

«Spis nobelprisen din om du er så sulten.»

- Henrik Ibsen om Knut Hamsun

«sex, drugs and drugs.»

- Knut Hamsun om Hamsun dagene

«Han var ingen emo! Det tok ham 93 år på å dø.»

- En emo om Knut Hamsun. Så kan Hamsun ha vært initiativløs.

«Det er da ingen grunn til å bli helt nazi på grunn av det tullet der!»

- Knut Hamsun

«Du Knut! Harald på tråden. Jeg mistet to søsken grunnet tyskerne. Min fengselsopphold må ha vært din kones skyld. Riksadvokaten kaster mye etter deg, men glemte at konen din har gjort ting hun også....gjorde utmerket mye av. Bare gi meg navn på din neste bok, og senere får jeg manus.»

- Gyldendal [1] publiserer denne og mye rart.

Knut Hamsun ble født i et århundre som for hans del varte i 40 år. Dette var år med begivenheter. Både som togfunksjonær og som forfatter reiste han til diverse halveksotiske steder. Ved Kaspihavet lot han reisefølget vite hvor dum og **vl*g amerikanere er for at den nordlige Kaspihavet var så oljetilgriset. Det ante ham ikke at dette var det svenskene som gjorde. Ingen kunne vite at han skulle bli noen av disse pengene til del om bare et par og 20 år. Man tror at det største innvirkningen på Knut var den gang han bodde i Chicago og leste aviser. Han ble motstander av dødsstraff, men det er bare fordi at hverken dommerne eller politiet kunne tysk. Den største påvirkningen var at han ville høre på Klem-FM i der borte i Statene, men fikk heller tilsendt kassetter som var teipet over en slik sending.

Klem FM var en kanal du kunne få radiokontakt med cirka tre rettlinjede kilometer fra Grand Hotell. Om du lot være å skifte kanal, kunne du ha de så langt vekke som den boligen i Asker. Sannsynligvis var Arne Garborg der. Når Knut hørte på kassetten, hørte han han en 25 årig svensk computerkjendis [2], og han gaulte at han hater forplantingsorganer. Svensken skjøt også på diverse halvdøde skapninger. Svenskens løpende kommentarer var en sang. Der var også Alice Cooper og covret sangen «butterfly» av Crazytown. Rune Larsen covret en sang av My Chemical Romance, og selv ikke han fikk sangen å høres mykere. Det var mer ufornuft på fem minutter enn all litteraturen til Strindberg. Slik skulle han bli forfatter.

De neste førti årene ble også år med begivenheter, men mindre enn før. Knapt fem år etter hans nobelpris fikk han hjerneblødning. Han ble reddet av en fyr som mente at Knuts oppførsel den gang, og den som var for 30 år tidligere var anderledes. Det var Desperate Dan, for han var datidens Chuck Norris. Bare han klarte være mer gærning enn Knut. For han var det forskjell mellom Knut Hamsun, og Knut Hamsun.

Bernt Hamsun (knut) var leder for nazistpartiet Nasjonal Samling i perioden 1937-1945. Han gjorde en formidabel innsats i partiet og tok opp fra et par prosents oppslutning til regjeringsmakt. Da krigen sluttet i 1945 ble National Samling kuppet, og Hamsun måtte gå av. Dette var en tøff tid for Hamsun, og han slet med å få oppmerksomhet for sakene siden. Da ingen ville høre på ham lenger startet han å sultestreike og skrev boken Sult, som han senere fikk Nobels Fredspris for. Seinere, i 1952, døde han nettopp av sult. Knut hamsun hadde også en dritschmø ferrari som han likte å kjøre fort i. Knut hadde også et gankse nært forhold til Hitler, han barberte ofte Hitler og ryddet etter middagen.

Det som er litt mindre kjent er at det var en oversettelses feil fra en eksportør som gjorde at klesmerket Björn Borg ble hetende akkurat det. For fra produsentens side var det meningen at klesmerket skulle hete nettopp Knut Hamsun. Så neste gang du tenker på Björn Borg-boxere, så tenk at det egentlig skulle vært Knut Hamsun-boxere.

Ironisk nok har Hamsun noe til felles med den britiske imperium, men via Aerosmith. Storbritannia hadde et imperium, og Aerosmith lagde gode sanger. Begge de to hendelser skjer enda. Steven Tyler har også svekkede skjelsevner, og det skjedde i hvilket siekel?

Henrik Ibsen døde ikke av noen sykdom, han ble egentlig myrdet av Hamsun på Fredrikstad-brua. Hamsun gjorde dette etter uttalelsen til Ibsen som står øverst i artikkelen. Skjellettet hans hviler fortsatt på bunnen av Glomma, men dykkere mener å ha sett et skjelett med skjeggstubber på hodeskallen rett under Fredrikstad-broa og bunnen av Norges (egentlig ikke) lengste elv.

I ettertid har det blitt bevisst at Knut Hamsun var en fotballfan. Han var selv en topp spiller og var høyre midtbane spiller på det norske-landslaget. Han rakk 46 kamper og 32 mål før han måtte trekke seg tilbake til romanskriving. Hamsun elsket også å gå på ski, og leste ofte Kristin Lavransdatter trilogien på elegante og høytidelige måter mens han fosset rundt i sporet. « Kristin, Kristin, Kristin æ går mot lyset»

-

. Han lagde også alltid taktfaste lyder når han gikk: Hoi-hoi-hoi-hoi-hoi. Etter turene i sporet, likte han også veldig godt å ta deg ut i barnetrekket. Han kjørte scooter og hoiet på Kristin.

Under andre verdens krig var Hamsun også kjent som "Adolf Hitler seine bruder". Denne tittelen fikk han fordi at han skrev romanen markens øde. Markens Øde handler om livet til en mark, også kjent som Winston Churchill, Winston og Adolf hadde hatt en liten konflikt om hvilken måte man skulle drepe en jøde på og Hamsun tok Hitler sitt parti i denne krangelen.

Stubbe.png
Denne såkalte artikkelen er en stubb, og tilfredsstiller ikke Ikkepedias krav til lengde. Du kan hjelpe Ikkepedia ved å utvide den til ca. 2 cm.

Om du har minst én god idé som ikke er helt idiotisk, så klart.


Da Hamsun var 34 år reiste han på ferie til Kina, og spiste nudler sammen med keiseren.

  1. Heter du Hamsun, Michelet eller Rasmussen blir det karriere i Gyldendal. Om ikke, så er du ikke forfatter.
  2. Ved retur til Norge lærte han navnet på Pewdiepie.