Kolsåsbanen

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

Kolsåsbanen er verdens minst trafikkerte, men samtidig mest moderne, T-banelinje vest for Lysakerelven. Den er nylig oppgradert for 3-400 milliarder kroner og teknologien er så god at beboerne langs linjen kan skryte av at banen verken har spor eller strømskinne. Dette gjør forsåvidt at tog fra Oslo ikke kan kjøre her og at antall daglige avganger til og fra Kolsås er null, men dette er helt greit. Strekningen ligger i Bærum og alle sammen kan kjøre Mercedes heller enn å ta T-bane. Dessuten har det ikke vært en eneste klage på fulle platformer, seine tog eller støy fra skinnene på flere år.

Noen sosialister mener imidlertid at en T-banelinje uten tog er meningsløst og har lyst på at staten skal betale for å drive tog på linjen som ingen bruker. De har aldri skjønt at det er mye billigere ikke å drive tog enn å drive tog. Dessuten, linjen har per i dag ingen passasjerer, så hvorfor skal man sette tog på linjen da? I Oslo, en by som er gjennomsyret av sosialister, har de klart å overbevise bystyret å drive litt tog, men bare innenfor bygrensen.

Historisk sett het linjen Bærumsbanen, men en såpass vulgær form for transport fikk ikke lov å bære navnet "Bærum", og navnet ble "Kolsåsbanen". Linjens eksistens ble tolerert fordi vognene var blå, men å bytte ut de blå vognene med røde vogner som var malt av kommunister ble imidlertid for mye for Bæringene. Togene måtte vekk. En stakket stund prøvde man seg med blå trikker, men trikker er ikke noe for Bærum. En morgen i 2009 var det slutt, etter at Hëittapillta hadde knagd stygge merker i skinnene og spist store mengder av den livsviktige grusen under. Det var da Ruter AS bestemte seg for å spytte inn 360 milliarder kroner for å oppgradere Kolsåsbanen til en moderne, strøm-, skinne- og passasjerløs bane.

Banen ble i sin tid anlagt for at KOLS-pasientene på Kolsås skulle forskånes for eksos fra diesel-busser.

Linjen på Oslo-siden[rediger]

Linjen øst for Lysakerelven har imidlertid noen avganger. Siden kun en del av linjen er i drift, er linjenummeret på togene en brøk: "4/6". Dårlig matteundervisning i den norske skolen har gjort det umulig å forenkle denne brøken til "2/3".

Ryktene har det til at folk som reiser med denne linjen for mye og for lenge får psykologisk angst, fordi de opplever deja vu hver bidige gang de tar toget til endestasjonen i øst (Bergkrystallen). Ryktene har det til at toget passerer stasjoner som Majorstuen, Stortinget og Tøyen to ganger under turen, og at reisen av uforklarlige grunner tar 24 minutter lenger nå enn den gjorde for fem år siden.

Kamera.jpg Stop hand.png Denne artikkelen trenger bilder Stop hand.png
Du kan hjelpe til ved å laste opp et bilde og redigere artikkelen.

Hvis ikke vil Wikipedianere tro at artikkelen er fra Wikipedia!


Stubbe.png
Denne såkalte artikkelen er en stubb, og tilfredsstiller ikke Ikkepedias krav til lengde. Du kan hjelpe Ikkepedia ved å utvide den til ca. 2 cm.

Om du har minst én god idé som ikke er helt idiotisk, så klart.