Kongo (land)

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
Konge
Kongo
Kongoflagg.png
(flagg)
Kongonuke.png
(våpenskjold)
«KONGE!!!»
Kongokart.png
Hovedsteder Kongeparken
Største byer Kings Landing
Innbyggertall Bortimot 10 000
Offisielle språk Uforståelig
Styreform Monarki, anarki
Konge: Kongen
Statsminister: Henrettet
Selvstendighet Er ikke selvstendig
Avhengig av Opium
Uavhengig av Den demokratiske republikken Kongo
Valuta Monopolpenger
Tidssone Klokka 12
Nasjonaldag I overimorgen
Landkode KO
Toppnivådomene .ko
Nasjonalsang:
«"Gud, hvor delig det er å være konge!"»

Den monarkiske imperiet Kongo er verdens største monarki. Landet har vært ekspanderende i over 200 år og er i dag blant de største imperiene i moderne tider. Selv om det har mistet relativt mye innflytelse de siste 60 årene, er riket fortsatt så mektig at befolkningen kaller landet "konge" i stedet for Kongo. Det er jo forsåvidt også ganske passende, siden landet blir styrt av kongen.

Historie[rediger]

I 1797 oppdaget Thor Heyerdahl det som senere skulle bli Kongo. Heyerdahl ville helst kalle stedet for "Negerland", men dette ble sett på som svært rasistisk, så han ga det navnet "Kongo" i stedet. Hvor han fikk dette navnet fra er fortsatt en gåte, men mange kilder forteller at Thor Heyerdahl stadig var høy på kokain.Andre forslag ble også lagt på bordet, som Flongo, Bongo, Drongo og Longo, men det var Kongo som ble sittende blant lokalbefolkningen.

Det er konge å være konge i Kongo.

Etter hvert som Kongos makt økte, ble det dukket det opp et slagord som sa "Kongekongo". Slagordet ble så populært, at landet faktisk skiftet navn til Kongekongo. Landet het dette fram til 1885, da Kong Leopold II av Belgia bestemte seg for å bygge et gigantisk drivhus i Kongos områder. Dette førte til en langvarig krig, hvor Kongo til slutt vant, men ikke før Kong Leopold II av Belgia hadde sugd ut alt av rikdom i landet. Dette ført i sin tur til at Kongo ble nødt til å ekspandere hvis de skulle overleve. De hadde mulighet til det med hjelp av en stor hær de hadde samlet sammen under krigen mot Kong Leopold II av Belgia.

Etter at Kong Leopold II av Belgia hadde takket for seg og vendt nesen hjemover i 1899, var Kongo sterkt svekket. Landets eneste håp var å ekspandere og avduke nye rikdommer. Den kongolesiske hæren nøt stor suksess, og Kongo ble igjen en stormakt. Konge ble så stort at det kunne i 1903 bli regnet som et imperium. Perioden 1905 til 1950 regnes som den kongolesiske gullalderen.

I 1952 tok flaksen slutt. En æra i Kongo gikk over og skulle aldri dukke opp igjen. FN hadde fått nok av imperiet, og satte inn geriljastyrker støttet av gorillastyrker for å svekke landets posisjon. Målet til FN-styrkene var å innføre demokrati og sette inn George W. Bush som leder. Aksjonene var vellykket, og anarki begynte å spre seg i Kongo (dette fordi ingen hadde lyst til å innordne seg en ny styreform).

Flere kolonier klarte å frigjøre seg etter styreskiftet, blant annet Nord-Korea, noe som har fått fatale følger. Det var ikke før i 2008 at ting begynte så smått å komme på plass igjen. Den daværende statsminister Kim Il Sung ble henrettet et sted i jungelen (og vel så det). En ny konge ble satt på tronen (som måtte spikkes ut av balsatre med gamle smørekniver).

Politiske posisjoner[rediger]

Som nevnt tidligere er Kongo et monarki, noe som vil si at landet har en konge og at denne kongen har en sykdom som gir ham blått blod. Kongen kan gjøre som han selv vil, noe som gjør det ganske fet å være konge i Kongo. Og i Kongo kan hvem som helst bli konge. I gjennomsnitt har Kongo 8 forskjellige konger i året, alle felt av den neste. Dette fører til mye kluss om hva den sittende kongen heter, og blir dermed bare kalt for Kongen.

En kongolesisk rådgiver i fult antrekk.

Kongens rådgiver har som jobb å sette i stand møter og fester. Fester er høyeste prioritet for en rådgiver, og hvis festen ikke holder mål, må rådgiveren ta seg en permanent ferie. Når en ny rådgiver skal bli plukket ut, faller valget som regel på den som slikker kysser mest ræv under opptaksprøven.

Korrupte politikere blir automatisk tatt opp i det kongelige hoffet. Her kan de velte seg i all den rikdommen de trenger, og vil dermed ikke være noe videre problem. Denne strategien har blitt flittig brukt av kongene opp gjennom tidene. Planen pleier noen ganger å slå tilbake i fjeset på kongen, men den funker oftest. Omtrent 90% av 10% av gangene.Fakta[rediger]

  • Kongo er ganske stort.
  • Kongo er merket med rødt på det kartet du så til høyre av artikkelen.
  • Kongo er stort sett fornøyd med utviklingen av atomb... valpegårdene sine.
  • Du dør så sakte at du tror du lever.
  • Ingen har vært særlig begeistret for perioden med demokrati i Kongo.
  • Kongo liker å vente med nasjonaldagen til overimorgen.
  • Konge har absolutt ingen planer om å invadere Norge. Absolutt ingen planer overhode... Neida...Land i Afrika
Algerie · Angola · Benin · Botswana · Burkina Faso · Burundi · Djibouti · Egypt · Ekvatorial-Guinea · Elfenbenskysten · Eritrea · Etiopia · Gabon · Gambia · Ghana · Guinea · Guinea-Bissau · Kamerun · Kapp Verde · Kenya · Komorene · Kongo · Kongo-Brazzaville · Lesotho · Liberia · Libya · Madagaskar · Malawi · Mali · Marokko · Mauritania · Mauritius · Mosambik · Namibia · Niger · Nigeria · Rwanda · Senegal · Den sentralafrikanske republikk · Seychellene · Sierra Leone · Somalia · Sudan · Swaziland · Sør-Afrika · Sør-Sudan · São Tomé og Príncipe · Tanzania · Togo · Tsjad · Tunisia · Uganda · Zambia · Zimbabwe
.