Kornett

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
Grunnet sensur av dette instrumentet i nedre deler av Lesotho har vi funnet et bildet av en Piccolotrompet, som i alle fall har samme farge som en kornett

En eller annen ukjent person fant ut at han hadde lyst til å finne opp et instrument som hadde en lyd som lå så nært opp til den menneskelige stemmen som mulig.

Dette klarte han selvfølgelig ikke. Alle som har hørt en (Bb)kornett vet at det er ikke noen stemme som kan måle seg med den himmelske lyden til en kornett! Trompeten har en nesten like nydelig klang som kornetten, og er det nærmeste en kan komme kornetten.

Kornettspilleren er kjent for sin meget spesielle spillestilling. Han/hun sitter i nærmest forsterstilling, høye skuldre og med intrumentet pekende ned mot gulvet (nesten som klarinett). Kornettister skal heve seg over trompetister med å være så ordentlige og ikke like fjasete som dem. Stygge blikk fra kornettister kan forekomme om sure toner høres fra trompetrekka. Kornettister føler seg atpåtil veldig gode iom at de kan spille i BrassBand. Ps. Gjelder ikke Eb Kornett. [[1]]

Historie[rediger]

Det var langt i nord i Norge en gang at en liten gutt just hadde begynt i skolekorpset. På sin første dag hadde han blitt tildelt en flott trompet, men da han skulle vise sin mor hvordan den låt, var den altfor lang. Da tok faren hans, som var en dyktig smed og håndverker, trompeten, og dyttet litt på den slik at den ble atskillig kortere. Gutteungen ble svært fornøyd, han, for nå kunne han vise sin mor hvordan den låt, siden den ikke var altfor lang lengre. "Ah, kor nett!" utbrøt hun da hun fikk se det smukke instrumentet, og slik har det fått sitt navn.

Andre instrumenter i familie med kornetten: Trompet Flügelhorn

"So nett, ja" sa gutten, og spilte en liten trudelutt.


Stubbe.png
Denne såkalte artikkelen er en stubb, og tilfredsstiller ikke Ikkepedias krav til lengde. Du kan hjelpe Ikkepedia ved å utvide den til ca. 2 cm.

Om du har minst én god idé som ikke er helt idiotisk, så klart.

Kamera.jpg Stop hand.png Denne artikkelen trenger bilder Stop hand.png
Du kan hjelpe til ved å laste opp et bilde og redigere artikkelen.

Hvis ikke vil Wikipedianere tro at artikkelen er fra Wikipedia!