Kosovo

Fra Ikkepedia, det innholdsløse leksikonet
Hopp til navigering Hopp til søk
kosova
Kosovo
Kosovo.png
(flagg)
Kosovo.gif
(våpenskjold)
«Et albansk et rike»
EUROPA!.png
Hovedsteder Ny
Største byer Ny
Innbyggertall halvparten av hvor mange det var i fjor (grunnet menneskehandel)
Offisielle språk Ingen
Styreform En blanding av republikk, militærregime og anarki for øyeblikket
Generalpresident: K. Lomp
Hovedanarkist: Isa
Selvstendighet 2008
Avhengig av Den derre FN-utsendingen som kan komme med mat og våpen og sånn
Uavhengig av Det landet som de før var avhengige av Serbia
Valuta euro
Tidssone Fem på ei halv ku
Nasjonaldag 17
Landkode Kos
Toppnivådomene .Kos
Nasjonalsang:
«se Serbia

Kosovo er veldig sterke»

«Hurra for meg! (Klapp, klapp, klapp)»

- Generalpresident K. Lomp om Kosovo

«Kosovo? Hva er det?»

- Statsminister Jens Stoltenberg om Kosovo

«Ikke fortell om tavla, okei?»

- Mikkel Rev om Sangen om ham selv

«Hallo, Serbia!»

- Forvirret rockeband på konsert i Kosovo

Kosovo er en av de eldste statene i Europa, hvis man ser bort fra Frankrike, USA, banan og alle de andre landene.

Historie[rediger]

Landets navn har sitt opphav i en kombinasjon av ordet "kos", som på gresk betyr pul, og navnet Ove som er meg på arabisk. Grunnen til dette er at landets grunnleger var kjent som Kose-Ove, ettersom han brukte mesteparten av dagen på å se på TV, spise ostepop og klø seg i ræva. Denne tradisjonen ble startet av den kjente familien Maxhuni.

Kosovo ble opprettet da en eller annen person fant ut at de ikke lenger ville være sammen med Aserbajdsjan. Derfor rømte alle som fulgte denne personen sin vei. Da alle personene var samlet på en side av landet, streket de opp en ny grense og sa: "Nå lager vi et nytt land!" Landet kalte de Kosovo, men ingen vet hvorfor. Bortsett fra Per Mathiesen. Men ingen vet hvorfor han vet. Bortsett fra Old Trafford. Men ingen vet hvorfor han vet at Per vet. Bortsett fra Young Trafford. Men ingen vet hvorfor han vet at Old vet at Per vet.Men noen hevder navnet "Kosova" har noe å gjøre med at det er Kaos der hele tiden. Men uansett: Aserbajdsjanerne ble temmelig sure da noen de ikke visste fantes stjal en del av landet deres. Men for å være ærlig brydde de seg ikke. Det ble tross alt større plass når alle de folkene forsvant til et annet land. Det var bare et problem for de som laget seg et nytt land: De hadde ikke pass! Og dermed måtte de utsette Kosovo med et halvt år, så alle kunne få seg pass. Den 31. februar 2007 ble Kosovo et "selvstendig" land. Det vil si at de får lov til å ha sitt eget militære og en egen dagligvarekjede. Men Aserbajdsjan bestemmer resten. Men så lenge kosovoerne er fornøyde, så driter alle i det.

Økonomi[rediger]

Kosovoerne er et ganske enkelt folk. Alt som går an å kjøpes, koster en pengkos(Kosovosk money fra arabia). Om det er en krone, en dollar, en euro: Doesn't matter. Om det er en mynt, en seddel: Doesn't matter. Om det er et kronestykke, en hundrelapp, en sjekk: Doesn't matter. Faktisk så er "Doesn't matter" det eneste kosovoerne kan si på engelsk. Kosovo er ett ganske fattig folk, pgr krigen for rundt 20 år siden. De fleste folk spiser bare kosovantiko som er potet.

Politikk[rediger]

Som sagt får ikke kosovoerne ha noe annet enn eget militære og dagligvarekjede. Likevel har aserbajdsjanerne latt Kosovo ha fem politiske partier:

  • De til venstre
  • De til høyre
  • De midt på treet
  • De som bare er med på kjøtt og flesk
  • De som bryr seg mest om strikking og bingo

Disse kan sammenliknes med de norske partiene:

  • Venstre
  • Høyre
  • KrF
  • AP
  • Pensjonistpartiet

Turisme[rediger]

Svært fint, mange sauer å ri på. Alle liker å ri.


Gamle og nye land i Europa som det er all grunn til å vite noe om!
Vi skal være venner med noen, og kanskje krige mot andre en gang.
Trueu.jpg
Albanie · Allemagne · Andorre · Angleterre · Arménie · Azerbaïdjan · Autriche · Belgique · Biélorussie · Bosnie-Herzégovine · Bulgarie · Chypre · Crète · Croatie · Danemark · Dingdongsaker · Écosse · Édmarque · Espagne · Estonie · Finlande · France · Géorgie · Gibraltar · Grèce · Groland . Hongrie · Îles Féroé · Irlande · Irlande du Nord · Islande · Italie · Kosovo · Le Monde · Lettonie · Liechtenstein · Lituanie · Luxembourg · République de Macédoine · Malte · Moldavie · Monaco · Monténégro · Norvège · Orcades · Pays-Bas · Pays de Galles · Pologne · Portugal · République tchèque · Roumanie · Royaume-Uni · Russie · Saint-Marin · Serbie · Sicile · Slovaquie · Slovénie · Suède · Sud · Suisse · Tchécoslovaquie · Timor Leste · Turquie · Ukraine · Union Européenne · URSS · Vatican · Yougoslavie · Øya Sodor
Det er altfor få aksenter i norsk språk, som for eksempel accent aigu og accent grave, for ikke å snakke om accent circumflex.