Kringle

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk

En kringle er fiffig liten sak som kan brukes til så mangt. Det de fleste forbinder med denne brune dingsen, er å bruke den som dørstopper særlig ved Mjær Ungdomsskole.

En klassisk kringle. Akkurat denne utgaven er svensk.

Portugisisk slaveparfyme[rediger]

Kringlen er et fremragende objekt også når det gjelder parfyme og slikt. Dette var mer vanlig før i tiden, spesielt hos de portugisiske slavearbeiderne som svenskene under ledelse av Pippi Langstrømpe tok til fange og førte til Finland. De smørte kringlen så og si over alt over hele kroppen. Ja, til og med i skrittet. Dette var helt vanlig på den tiden og det gav en spennende duft av døde fugler blandet med en smule metallavføring. (Metallavføring, også kjent som rust.)

Engelsk avis fra 1998. Pippi er død.

Drapet på Pippi Langstrømpe[rediger]

Parfymen ble også utbredt hos de svenske undersåttene til Pippi Langstrømpe, og det mest merkverdige er at Pippi selv ble drept med, ja nettopp, en kringle.

Det som skjedde, var at de svenske undersåttene begynte å merke at Pippi var maktsyk. Det var Astrid Lindgren, skaperen av Pippi, som til syvende og sist måtte ta den vanskelige avgjørelsen og myrde Langstrømpe. En kveld da Pippi satt på verandaen i sitt flotte slott og røykte pipe og spiste på en død fisk, kom Lindgren bakfra med en stor, feit kringle. Hun tok den med begge hender og stappet den ned i halsen på stakkars, maktsyke Pippi. Hun døde momentant av pusteproblemer.